Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 28. juni 2016

Den her sommer af Mariko og Jillian Tamaki

"Siden Rose var ganske lille, har hun tilbragt hver eneste sommer ved Awago Beach sammen med sine forældre, og veninden, Windy, lillesøsteren Rose aldrig fik. Men denne sommer er alt anderledes. Det bliver en sommer fuld af hemmeligheder og hovedpiner, men heldigvis har Rose og Wendy hinanden."


Det er sommer, og Rose er som altid på ferie med sine forældre ved stranden. Men forældrene skændes det meste af tiden, og har ikke altid tid til Rose. Heldigvis har Rose Windy og de to piger er sammen en stor del af tiden, som de bruger på forskellige sommeraktiviteter såsom at svømme i havet, se gyserfilm og udspionerer de ældre teenagere. Rose bliver sommerforelsket i en ældre fyr, og det prøver hun at holde skjult for alle. Men Rose opdager også en stor hemmelighed som hendes forældre har holdt skjult for hende.

Rose og Windy er sommerveninder og deres forhold virker ved første øjekast at være som det plejer. Og dog. Det er som at der er kommet nogle sprækker i deres venskab henover det år de har været adskilt. De er stadig gode venner javist, men Rose er ved at blive voksen på nogle områder, hvor Windy stadig er et barn og omvendt. Så det skaber til tider nogle gnidninger imellem dem. Det er vel noget vi alle har prøvet med gode veninder. Det har jeg i hvert fald og derfor synes jeg at Rose og Windys venskab er meget troværdig i dens fremstilles af den proces, hvor den ene veninde er ved at udvikle sig til teenager, mens den anden stadig er et barn. Det kan skabe en uligevægt i forholdet, som i værste tilfælde kan ødelægge det. Men venskabet kan også i stedet for få tilført nogle nye styrker, der gør at det kan overvinde alt.

Den her sommer er en sød fortælling om den sommer, hvor alt forandre sig. Hvor Rose går fra at være et barn til at så småt at blive en teenager med alt hvad det indebærer af forelskelser, venindefnidder og forældre der ikke forstår én. Windy derimod er længere i sin fysiske udvikling end Rose er, så på dette punkt adskiller veninderne sig også fra hinanden
Tegnestilen er holdt i blålige nuancer, som jeg synes passer rigtig godt til historien og som giver en god sommerstemning. Det er en virkelig flot graphic novel om altid relevante emnerne om at blive voksen, om venskaber, om potentiel farlige hemmeligheder, og ikke mindst om sommerstemning. Jeg vil anbefale Den her sommer til alle. Den har noget på hjertet og den fortæller det godt.


3,5/5 stjerner

Den her sommer af Mariko Tamaki og Jillian Tamaki (tegner) / Originaltitel: This One Summer
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2016 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2014
ISBN13: 9788763841726
319 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar