Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 18. august 2016

Charm af Sarah Pinborough

"Once upon a time...
In a kingdom far, far away a downtrodden young woman is rescued from a life of drudgery by har fairy godmother and whisked off to the Prince's Bride Ball in an enchanted carriage and a pair of sparkling slippers."

Charm er næste bog i serien Tales from the Kingdoms, efterfølgeren til Poison. I Poison var det Snow White' eventyr der var under kærlig behandling. I Charm er turen så kommet til Cinderella. Cinderella er en ung kvinde, der drømmer om et bedre liv end det hun har. Hun drømmer om at blive gift med den smukke prins og blive prinsesse. Hun bor med sin far, stedmor (der tidligere har haft omgang med hoffet og gerne vil tilbage, og stedsøsteren Rose. Den anden stedsøster, Ivy, er gift og bor med hendes mand. Da slottet holder bal for prinsen, er Cinderella ikke inviteret, og hun er selvfølgelig dybt skuffet og misunderlig på Rose, som skal med. Men med lidt hjælp fra hendes gode fegodmor og et par fortryllede (diamant)sko kommer Cinderella til bal. Men man skal passe på, hvad man ønsker sig, for det er ikke altid til ens eget bedste.

Jeg elsker denne bog og denne serie! Den er så sexet og wicked og den forførte mig simpelthen ved at slå benene væk under mig, og fortælle mig fortryllende eventyr, som jeg ikke vidste at jeg ville have. Og jeg vil have mere! Jeg levende mig ind i det eventyrlige univers, der har nogle rigtig gode tvist på det klassiske eventyr. Og selvom om det er Cinderella, der er hovedpersonen møder vi også en del af personerne fra Poison, og det var herlige gensyn.

Cinderella er en meget forskellig fra eksempelvis Disneys version. Denne her Cinderella har fejl. Hun føler misundelse og jalousi især på søsteren Rose. Hun er stædig og opfører sig til tider en smule barnligt. Hun er smuk og villig til at kæmpe for det det hun gerne vil have. Hun er hemmelighedsfuld. Hun drømmer om et andet liv. Hun er en sammensat karakter med fejl og styrker, og hun gør sit bedste for at gøre bod på de fejltagelser hun har begået. Hun er ikke en perfelt prinsesse, og det kan jeg rigtig godt lide hende for. Det gør hende efter min mening mere menneskelig og troværdig. Cinderella er en kvinde man kan sympatisere med. Derudover kunne jeg rigtig godt lide den ene af de kærlighedshistorier, der begyndte at spire i løbet af historien. Det var lige hvad jeg havde håbet på ville ske (og frygtet at det ikke ville ske, da det jo er et lidt mørkere eventyr end Disney).

Hvis du gerne vil have et lidt mørkere og mere sexet eventyrgenfortælling af Askepot er Charm et rigtig godt bud. Jeg vil i hvert fald anbefale den, for jeg synes at den er helt fantastisk, og lige hvad jeg havde brug for.


5/5 stjerner

Charm (Tales from the Kingdoms #2) af Sarah Pinborough
Forlag: Titan Books
Udgivet: 2015 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2013
ISBN: 9781783291113
208 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar