Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 25. august 2016

Fool Moon af Jim Butcher

"Business has been slow lately for Harry Dresden. Okay, business has been dead. Not undead - just dead. You would think Chicago would have a little more action for the only professional wizard in the phone book. But lately, Harry hasn't been able to dredge up any kind of work - magical or mundane.
But just when it looks like he can't afford his next meal, a murder comes alonge that requires his particular brand of supernatural expertice. A brutally mutilated corpse. Strange-looking paw prints. A full moon. Take tree guesses. And the first two don't count..."

Fool Moon er anden bog i The Dresden Files og efterfølgeren til Storm Front. Vi følger igen troldmanden/privatdetektiven Harry Dresden. Det går ikke helt fantastisk for Harry. Det har været sløv med kunderne og han har svært ved at betale regningerne. Derudover er hans forhold til lieutenant Karin Murphy fra Special Investigations fået et par hak eller to og er rimlig anstrengt. Murphy stoler ikke længere på Harry, fordi han tidligere har holdt overnaturligerelateret oplysninger skjult for hende i et misforstået forsøg på at beskytte hende mod overnaturlige trusler, han tror hun ikke kan klare. Men det anstrengte forhold til Murphy er ikke det eneste der giver Harry grå hår på hovedet. Der bliver begået nogle grusomme mord på uskyldige borgere, og gangsterbossen Marcone ånder Harry ubehagelig i nakken.

Denne serie bliver bare bedre og bedre. Jeg havde meget svært ved at ligge Fool Moon fra mig. Den var simpelthen så medrivende og jeg forsvandt mellem dens sider, og var lige pludselig omgivet af magi, knurrende varulve med skarpe tænder og ikke mindst en ironisk/sarkastisk og utrolig charmerende troldmand, der måske har gabt over mere end han kan sluge denne gang. Fool Moon er spændingsmættet, og det er både positivt og en smule negativt på samme tid. Positivt på den måde at man sluger siderne så hurtigt som muligt og at den er vildt spændende og man  bare have mere og helst med det samme. Det er en lille smule negativ på den måde at jeg (og Harry) godt kunne have brugt en pusterum bare en gang imellem. 

Harry var fantastisk i Fool Moon. Han bliver udfordret og presset lige til grænsen. Han oplever øjeblikke af svaghed og øjeblikke af stor styrke i hans kamp mod varulvene. Og jeg elsker det, for det er med til at gøre Harry en mere troværdig karakter, da han ikke kan løse alle problemer bare ved at svinge med tryllestaven. Jeg kan også godt lide at han indrømmer, at han har et par svage øjeblikke, men at han stadig forsøger at kæmpe sig igennem dem og ikke bare lader stå til.

Verdensopbygningen får lige så langsomt tilføjet nye elementer. I dette tilfælde har Jim Butcher kastet sig over varulve. Her findes ikke kun én form for varulv eller én bestemt måde, hvorpå man kan blive til en varulv, men flere forskellige. Det synes jeg er interessant, da Butcher trækker på flere forskellige myter om varulve, der har deres oprindelse fra forskellige verdensdele. Det giver et bredt og mere nuanceret billede, og giver mere spænding i selve historien.

Denne serie har virkelig fanget mig og krøbet ind under min hud. Jeg glæder mig til at læse den næste bog i serien.

4,5/5 stjerner

Fool Moon (The Dresden Files #2) af Jim Butcher
Forlag: Orbit
Udgivet: 2011 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2001
ISBN13: 9780356500287
368 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar