Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 24. november 2016

The Fairy Godmother af Mercedes Lackey

"In the land of the Five Hundred Kingdoms, if you can't carry out your legendary role, life is no fairy tale...
Elena Klovis was supposed to be her kingdom's Cinderella--until fate left her with a completely inappropriate prince! So she set out to make a new life for herself. But breaking with "The Tradition" was no easy matter--until she got a little help from her own fairy godmother. Who promptly offered Elena a most unexpected job...
Now, instead of sleeping in the chimney, she has to deal with arrogant, stuffed-shirt princes who keep trying to rise above their place in the tale. And there's one in particular who needs to be dealt with...
Sometimes a fairy godmother's work is never done..."
Elena er den helt rigtige Cinderella-type Hun er smuk, venlig og har en ond stedmoder samt to stedsøstre, som hun bliver tvunget til at opvarte. Men selvom hun har alle ingredienser til at møde hendes eneste ene, prinsen, dukker han aldrig op. Da hendes stedmoder og -søstre forlader byen i al hast, ser Elena sit snit til at forme sin egen skæbne. Men det går ikke helt som hun havde forventet. Hun får nemlig tilbuddet om at komme i lære som Fairy Godmother, da hun på grund af sit udforløste potentiale som eventyrprinsesse, besidder en stor mængde magi, som hun kan lære at bruge til noget godt og hjælpe andre mennesker.

book cover of 

The Fairy Godmother 

Den her historie blev ved med at vokse for mig. Den startede en smule langsomt ud, men snart begyndte historie at tage fart, og jeg blev viklet ind i Elenas liv og eventyr. Jeg nyder virkelig at læse genfortællinger af klassiske eventyr. De må gerne blande mange andre eventyr ind i fortællingen og de skal gerne bidrage med noget nyt. Og det synes jeg helt bestemt at The Fairy Godmother gør. Den har de klassiske eventyrtræk, blandet med fantasy og en meget god historie.

Noget af det jeg fandt mest interessant ved denne roman var fænomenet eller kraften kaldet The Tradition. The Tradition er en alle tilstedeværende kraft, der finder de mennesker med potentiale til at blive eventyrfigurer, både gode og onde. Når The Tradition så har fundet den eller de personer, den har brug for til at skabe en eventyrfortællingen, skubber den de personer i lige præcis den retning som den vil have. De stakkels personer har intet andet valg end at gøre lige præcis det som The Tradition vil have.
"The Tradition created tragedy as well as happy endings; The Tradition did not care if a story ended happily or in sorrow, so long as the tale was powerful enough. For every Sleeping Princess, there was a Fair Rosalinda. For every Mark and Yseult, the Tradition was perfectly prepared to create a Trystan..."
Her er det at Fairy Godmothers kommer på banen. De har et eller flere riger, som de er beskytter mod ondskab, og hvor de også forsøger at hjælpe de mennesker der er blevet udvalgt af The Tradition. Nogle gange går det godt og andre gange gør det ikke.

Jeg er virkelig glad for endelige at have læst The Fairy Godmother. Jeg har haft bind 2-6 i serien Five Hundred Kingdoms stående på mine hylder i et par år nu. Desværre har The Fairy Godmother været udsolgt virkelig længe, og jeg leder nu efter en brugt udgave. Men så er det jo godt at der findes biblioteker. The Fairy Godmother findes ikke på de danske biblioteker, men på de udenlandske biblioteker var der mere held. Det tog 10 måneder eller deromkring, men så kunne jeg også få lov til at læse den. (Desværre er bogen igennem dens liv ikke blevet passet helt ordentlig, og forside, bagside og ryg var i laser, da jeg lånte den. Men man kan vel håber at den ser sådan ud, fordi folk elsker den.)

Jeg vil anbefale denne bog til alle der elsker eventyrgenfortællinger. Den var lidt langsomt i starten, men jeg kunne virkelig godt lide hvad Mercedes Lackey har tilført til eventyrene. The Fairy Godmother er både en nytænkende fortælling, men samtidig også et klasissk eventyr. Jeg glæder mig til at læse videre i serien.

4/5 stjerner

The Fairy Godmother (Five Hundred Kingdoms #1) af Mercedes Lackey
Forlag: Luna Books
Udgivet: 2004
ISBN: 9780373802456
479 sider

2 kommentarer:

 1. Det lyder som en virkelig eventyrlig genfortælling!

  Har du overvejet at købe den brugt (hvis du gerne vil eje den, nu hvor du har læst den)? Jeg kan se, at der er en masse på AbeBooks, nemlig. :) Lige et tip, hvis du ikke havde tænkt over det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ledt efter den brugt (på Amazone), men priserne variere utroligt meget- Jeg har aldrig brugt AbeBooks, er det godt?
   Tak for tippet :)

   Slet