Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 18. februar 2017

The Rest of Us Just Live Here af Patrick Ness


Mange YA romaner handler om den eller de udvalgte teenagere der skal redde verden fra spøgelser, zombier, vampyrer og andre overnaturlige ting. De udvalgte skiller sig oftest ud fra alle andre almindelige mennesker, enten via deres udseende, deres navne eller særlig (overnaturlige) evner, eller en kombination af alle tre. De forelsker sig også ofte i andre udvalgte eller i vampyrer, zombier og spøgelser der adskiller sig fra de andre (onde) vampyrer, zombier og spøgelser.

The Rest of Us Just Live Here handler om de almindelig teenagere. Med deres almindelige liv og almindelige bekymringer som eksamener, kærlighedssorger, jalousi og forældre. Og selvfølgelig om hvordan de almindelige teenagere forsøger at undgå de problemer som de udvalgte (i bogen kaldet indie kids) er skyld i, netop fordi de er de udvalgte.
"Not everyone has to be the chosen one"
Hovedpersonen Mikey, søsteren Mel, bedstevennen Jared og skønheden Henna, som Mikey er forelsket i, udgør en fasttømret vennekreds. De er på deres sidste år i High School, og der er ikke længe til de er færdige med skolen og dermed bliver spredt for alle vinde. De forsøger derfor at få mest ud af den tid der er tilbage.

The Rest of Us Just Live Here fortæller to sideløbende historie. Der er hovedhistorie om Mikey, men hvert kapitel bliver indledt med et lille afsnit om hvad indie teenagere render rundt og laver. Dette fortællegreb fungerede rigtig godt for mig. Der er fin balance mellem de to historie, Mikeys historie fylder selvfølgelig mest, men jeg nød også at følge med i indie kids handlingen. Indie kids afsnittene beskrev Ness med stor humor og han skrev også en del YA paranormal klicher ind, alt blev leveret med et varmt glimt i øjet.

Ingen af karakterne er perfekte, de har hver deres problemer, og jeg synes at Ness gjorde dem levende og troværdige. Mikey er fortælleren og jeg kunne godt lide ham. Han lider af OCD og har meget lavt selvværd. Men samtidig er han der for hans to søstre, Mel og Meredith, samt hans bedste ven Jared og ikke mindst Henna som han jo er forelsket i. Men han er jo også en teenager, så nogle gange er han selvoptaget, vred og jaloux.
Bogen har en spændende sammensætning af karakterer og jeg var også rigtig glad for Jared, Mel og Meredith. Og så spillede katte og pumaer en lille, men vigtig rolle efter min mening. Jeg elsker katte, så jeg bliver altid glad, når de optræder i bøger.

The Rest of Us Just Live Here er en virkelig fed bog efter min mening, med et meget interessant koncept. Jeg blev rørt af den, jeg levede mig ind i den og jeg var opslugt af den.
"Because sometimes there are problems bigger than this week’s end of the world, and sometimes you just have to find the extraordinary in your ordinary life. Even if your best friend is worshipped by mountain lions."


4/5 stjerner

The Rest of Us Just Live Here af Patrick Ness
Forlag: Walker Books
Udgivet: 27 august 2015
ISBN: 9781406331165
343 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar