Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 27. maj 2017

Free Country: A Tale of The Children's Crusade af Neil Gaiman m.fl.

"When several children go missing in a small English town, the Dead Boy Detectives are on the case. A series of strange and unexpected twists takes them to Free Country, a place that dates back a millennium, where children never grow old and are free from the abuse and tyranny of adults. But Free Country is failing, and what it needs is the strength of five innately powerful children – including the young sorcerer Timothy Hunter – to restore their uncanny world to what it once was."


Jeg troede ikke det var muligt, men jeg har faktisk læst noget af Neil Gaiman, som jeg overhovedet ikke brød mig om.

Historierne (for der var også flere sidehistorier, der blev flettet ind i hovedhistorien) var simpelthen bare så rodet, at jeg flere gange tænkte var det nu nødvendigt at have med? Og vi er også i den anden grøft, hvor jeg på tidspunkter følte, at der var klippet grundlæggende handling ud. Det hele var så fragmenteret, at jeg sad tilbage med flere store spørgsmålstegn. Gaiman skriver selv i introduktionen:
"I remember the main problem being that bits of plot that had been handed out to the other books weren't actually in those books when they were done. In retrospect, it's not even surprising: nobody told any of the Vertigo writers what to do, the editors actually overseeing things had never done a crossover, and actually, herding cats is easier than persuading writers to take part in a crossover once the rural retreat is over." 
Så jeg ser Free Country: A Tale of The Children's Crusade som et puslespil, der hverken er sat sammen rigtig og som også mangler flere vigtige brikker. Det er kort sagt en meget rodet sag.

Og så er der karakterne, hvor de vigtigste er taget fra andre tegneserieserier og sat ind i denne historie, samt nogle der nok er skabt til formålet. Og de var bare hverken særlig interessante eller særlig spændende. Hvad de rendte rundt og lavede var heller ikke særlig spændende og jeg havde ikke rigtig sympati med nogle af dem.

Tegnestilen fangede mig desværre heller ikke rigtig. Jeg havde kigget lidt på tegnestilen før jeg begyndte at læse, og synes ikke at den var noget særligt, men jeg valgte at give det en chance, fordi Gaiman havde haft en finger med i spillet. Det skulle jeg nok bare have ladet være med. Tegnestilen var ligeså rodet som historien. Og der var alt for mange tekstbokse (og ja der kan godt være for mange tekstbokse i en graphic novel). Det handler mest om at der ikke rigtig var en balance i det hele. Eller jeg kunne i hvert fald ikke finde den.

Den sidste ting jeg har at sige om Free Country: A Tale of The Children's Crusade var, at jeg kedede mig utroligt meget, da jeg læste den. Så jeg kan kun konkludere at Free Country: A Tale of The Children's Crusade ikke var noget for mig.


1/5 stjerner

Free Country: A Tale of The Children's Crusade af Neil Gaiman m.fl.
Forlag: Vertigo
Udgivet: 29. september 2015 (denne udgave) / oprindelig udgivet 22. september 2015
ISBN: 9781401242411
200 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar