Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 13. maj 2017

Overløber af Tatiana Goldberg

"I en ikke så fjern fremtid, hvor uautoriserede genmanipulationer har skabt grobund for udbredt kriminalitet, er det op til politiorganisationen PURGE at bekæmpe de genetisk modificerede forbrydere. Kijara er en af dem."


For nogle år siden læste jeg Tatiana Goldbergs Anima, som er en psykologisk horror graphic novel. Jeg fandt den meget fascinerende og da jeg så fandt ud af at Goldberg havde lavet en ny graphic novel lånte jeg den derfor straks med hjem fra biblioteket.

Overløber er første bind i serien om Kijara. Den foregår i fremtiden hvor kontrolleret genetisk modifikation af mennesker er hverdag, men så er der den ulovlige genetiske modifikation af mennesker med DNA fra dyr. Illegale GMI'er (genetisk modificerede individer) har ingen rettigheder og er for det meste henvist til et liv som kriminelle. Sådan er livet for Kijara og hendes tre brødre, Coyoterne. De er alle illegale GMI'er og arbejder for Klanen som er en kriminel organisation. Klanen ligger i evig krig med PURGE, en politi specialenhed, der bekæmper dem. Kijara bliver selvfølgelig fanget imellem Klanen og PURGE og må træffe nogle svære valg.

Kijara er en interessant person. Hun bryder sig ikke rigtig om de kriminelle ting, hun render rundt og laver. Og det virker heller ikke til at hun bryder sig specielt meget om hendes "brødre". Og det kan jeg godt forstå for de er ikke specielt rare ved hende eller andre for den sags skyld. Men det er det eneste liv hun har kendt til og derfor er det ikke så let bare at vende ryggen til det. Kijara er ofte vred og aggressiv, når hun er sammen med andre, men når hun er alene lader hun følelser som tristhed og angst komme frem. Jeg glæder mig til at se i hvilken retning hun udvikler sig i.

Jeg synes Goldbergs tegnestil er meget interessant. Der var altid et eller andet der fangede min opmærksomhed, mens jeg læste. Der er også stor forskel på stemningen når Kijara er hos Klanen og når hun er hos PURGE, og det får Goldberg formidlet virkelig godt i tegningerne. Der er til tider så mange forskellige detaljer man kan fortabe sig når man læser og tilføjer noget ekstra til historien. Sidst i graphic novelen har Goldberg tilføjet en skitsebog, hvor hun fortæller om figurdesign af udvalgte karakterer og miljødesign. Det var rigtig spændende at blive lukket ind i baggrunden og få kendskab til nogle af de overvejelser Goldberg har haft under skabelsen af universet.

Overløber er en spændende historie om en fremtid jeg helst ikke ville leve i (det kunne nu være sejt at være i stand til at flyve), men jeg skal helt klart læse videre når næste bind udkommer.


3,5/5 stjerner

Overløber (Kijara #1) af Tatiana Goldberg
Forlag: Comic Factory
Udgivet: 2017
ISBN: 9788799963119
79 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar