Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 7. maj 2017

The Reading Habits Tag


Jeg er blevet tagget af Line til at svare på The Reading Habits Tag og det vil jeg selvfølgelig gøre. Jeg elsker nemlig både at læse andres svar på tags og at udtænke mine egne svar.
The Reading Habits Tag er oprindeligt lavet af TheBookJazz. Simone har oversat spørgsmålene til dansk, og det er dem jeg bruger.
Men nu til spørgsmålene!

1. Har du et bestemt sted til læsning derhjemme?
Jeg læser for det meste i min lænestol eller i min seng, når jeg er hjemme.
Hjemme hos min forældre læser jeg i sofaen inde i tv stuen, i min sovesofa, ved bordet i køkkenet eller udenfor i en havestol. Når jeg læser har jeg altid et tæppe eller min dyne i nærheden, for det er så hyggeligt lige at smide tæppe/dyne hen over benene. Og jeg læser for det meste et sted hvor jeg kan have flere bøger liggende på samme tid (det kniber dog med pladsen på mit sengebord) samt plads til noget at drikke.

2. Bogmærke eller et random stykke papir?
Jeg foretrækker at bruge et bogmærke, men hvis jeg ikke lige har fundet et frem og der ikke er et i nærheden, kan jeg til nød bruge et random stykke papir eller en anden bog for den sags skyld. Men jeg foretrækker bogmærker og jeg bruger gerne dem jeg har dobbelt af (jeg samler på bogmærker, så det sker engang imellem at jeg har to eller flere af det samme bogmærke). Men jeg laver aldrig æselører i mine bøger og kan simpelthen ikke forstå dem der gør.

3. Kan du bare stoppe med at læse, eller bliver du nødt til at vente til et nyt kapitel/ du har læst et bestemt antal sider?
Jeg kan sagtnes stoppe ved det næste punktum, hvis det skulle være, men jeg foretrækker et nyt afsnit eller kapitel. Det gør det nemmere at finde stedet igen.
Jeg er begyndt på, når jeg læser tomes (bøger på 500+ sider), at vil jeg gerne læse 50-100 sider før jeg lægger bogen fra mig igen, hvis jeg har tiden til det. Så har man ligesom fået gjort et indhug i historien.

4. Spiser eller drikker du, når du læser?
Jeg drikker vand, nogle gange mælk eller juice. Varme drikke kan jeg ikke finde ud af at drikke mens jeg læser, de når altid at blive kolde. Hvis jeg sal spise kommer det an på hvilket jeg spiser. Frugt og gulerødder er nemme snacks, men der ryger da også nogle gange lidt mere usunde snacks ned. Og jeg kan også finde ud af at læse under aftensmaden. Men det kommer også an på hvilken bog jeg læser og her mener jeg hvilket design eller udformningen. Nogle bøger er nemmere at håndtere med en hånd og nogle bøger skal bare overhovedet ikke i nærheden af mad.

5. Multitasking: Musik eller TV mens du læser?
Jeg kan godt læse til begge, hvis det skulle være. Under det sidste Deweys Read-A-Thon hørte jeg eksempelvis soundtracks fra Studio Ghibli film uden sang, men jeg elsker også at høre Loreena McKennitt, for hun skriver nogle virkelig stemningsfyldte og smukke sange både med og uden vokal. Når jeg er hjemme ved mine forældre læser jeg nogle gange inde i tv stuen, mens de ser tv.
Men det kommer også an på hvor god min koncentration er på pågældende tidspunkt og hvor fanget jeg er af bogen.

6. Én bog ad gangen eller flere på samme tid?
Jeg læser altid flere bøger på en gang. Jeg kan nemt have gang i 4-5 bøger ad gangen. Det er yderst sjældent at jeg kun læser i en bog og så går der ikke særlig længe før jeg går i gang med bog nummer 2.


7. Kun læse hjemme eller alle steder?
Jeg kan læse alle steder og det gør jeg! Så længe jeg bare har en bog med mig, og ve de gange jeg har glemt det.

8. Højtlæsning eller stille læsning i dit hoved?
Stille læsning i mit hoved, men nogle gange læser jeg højt. Det kan eksempelvis være et digt, som jeg starter med at læse i hovedet og som jeg så læser højt efterfølgende, men får det meste foregår det inde i mit hoved. Jeg læste højt for mine brødre, da vi var yngre og jeg synes det er rigtig sjovt, så nogle gange ske det at jeg læser højt for min kat.

9. Læser du forud eller springer sider over?
Som udgangspunkt nej. Jeg kan godt finde på at springe en lang introduktion over fordi jeg gerne vil i gang med selve historien (og nogle gange afslører de væsentlige dele af plottet - og det gør man bare ikke!). Men så vender jeg for det meste tilbage til den igen.
Og jeg har heller ikke den store lyst til at spoile mig selv, så jeg undgår at læse forud.

10. Knække ryggen eller beholde bøgerne som nye?
Jeg forsøger at beholde mine bøger så godt som nye. Så jeg kunne aldrig finde på at knække en ryg med vilje. Men jeg kan også godt lide at bøger ser ud som de bliver læst i.

11. Skriver du i dine bøger?
Nej, det gør jeg ikke. Jeg har nogle gange skrevet i studiebøger (og kun studiebøger), men det var godt nok svært at overkomme mig selv. Jeg foretrækker post-its, hvis jeg skal markere et citat eller skrive nogle tanker ned.

12. Hvem tagger du?
Det har tag har vist eksisteret i et stykke tid, så jeg aner ikke hvem der allerede har svaret på det, så derfor har jeg valgt ikke at tagge nogen specifik. Men hvis du er en af dem der endnu ikke har svaret på The Reading Habits Tag, så tagger jeg dig og håber du har lyst til at lege med :)

2 kommentarer:

  1. Sikke et hyggeligt tag! Spændende at få lov at læse med :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også rigtig sjovt at svare på :)

      Slet