Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 5. september 2017

Fortunately, the Milk af Neil Gaiman

"I was out at the end of the plank, facing certain death, when a rope ladder hit my shoulder and a deep booming voice shouted. 'Quickly! Climb up the robe ladder!'"



Kan en historie, hvor en far skal hente mælk til sine to børns morgenmad være sjov? Ja, hvis den er skrevet af Neil Gaiman, så kan den helt bestemt. Den er også fjollet, fantasifuld og mærkværdig.
"I bought the milk," said my father. "I walked out of the corner shop, and heard a noise like this: thummthumm. I looked up and saw a huge silver disc hovering in the air above Marshall Road.""Hullo," I said to myself. "That's not something you see every day. And then something odd happened."
En far og to børn skal passe sig selv, da moren skal til en konference. Og der er i den forbindelse mange ting, som faren skal huske på, heriblandt at købe mælk. Men det glemmer faren selvfølgelig indtil han skal have en kop te, som man drikker med mælk. Så er faren jo nødt til hente mælk. Så børnene venter og venter og venter lidt mere. Og så skal de naturligvis høre hvorfor det har taget så lang tid at hente mælk fra butikken på hjørnet.
Og sikke en historie faren disker op med. Han har både mødt rumvæsner, en tidsrejsende dinosaur, wumpires og andre sære skabninger alt imens han forsøger at bringe mælken hjem til børnene.

Jeg har læst denne historie tre gange ifølge Goodreads, en gang på dansk og to gange på engelsk. Og det er en helt fantastisk, fjollet historie, som jeg kun kan anbefale til alle der har lyst til en fantastisk fjollet historie. Eller mangler en god oplæsningsbog til deres børn.
Min egen udgave er illustreret af Skottie Young, som også har lavet tegneserien I Hate Fairyland (som også er fjollet og virkelig underholdende). Chris Riddell har også illustreret en af udgaverne (og den vil jeg gerne have fat på et tidspunkt, for jeg elsker også hans illustrationer).
Skottie Young gør et rigtig godt stykke arbejde og understreger Gaimans historie og humor virkelig godt.

Jeg kan bare sige at man ikke må snyde sig selv for denne underholdende perle af en bog. Nyd den med et glas koldt mælk.
"Where there is milk, there is hope"



5/5 stjerner

Titel: Fortunately, the Milk
Forfatter: Neil Gaiman / Illustrator: Skottie Young
Serie: -
Sprog: engelsk
Forlag: HarperCollins
Udgivet: 17. september 2013
ISBN: 9780062224071
Sideantal: 113

Ingen kommentarer:

Send en kommentar