Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 31. oktober 2017

Anbefaling #4 - 5 film til Halloween

Efteråret og vinterens mørke aftner er ideelt til at se film i. Jeg elsker at krybe ned i min lænestol med et par tæpper omkring mig og lade mig opsluge af en god film. Jeg ser da også selv flere film i løbet af disse to årstider end jeg gør om foråret og sommeren.
I dag vil jeg derfor give fem anbefalinger af film som er perfekte til Halloween, (de egner sig selvfølgelig også fint til resten af året). 


  • The Nightmare Before Christmas (1993). Selvfølgelig skulle denne film med på listen. Jul spiller en væsentlig rolle, men det gør Halloween så sandelig også. Kort fortalt er Græskarkongen Jack Skellington træt af at skræmme folk, hver gang det er Halloween. Han søger nogle nye udfordringer. På en gåtur falder han over en lysning med nogle mærkelige træer, der har døre. Den han vælger fører direkte til Jule-landet. Jack bliver inspireret til noget nyt og derfra tager historien fart. Jeg elsker denne film. Jeg nyder animationen, historien, karakterne og sangene. Den er et must-see for mig. [Bonusinfo: Filmen er baseret på et digt, som Tim Burton har skrevet].
  • Sleepy Hollow (1999). Det er et stykke tid siden jeg sidst har set denne film, men den er helt perfekt til Halloween. Et lille samfund bliver plaget af en hovedløse rytter og det er op til detektiven Ichabod Crane at løse mysteriet. Den er dyster, stemningsfuld og virkelig grum til tider. Jeg har endnu ikke læst den klassiske gyserfortælling af Washington Irving, der er baggrund for filmen, men måske skulle jeg gøre det til næste Halloween. 
  • Corpse Bride (2005). En ung mand rives til underverdenen, hvor han bliver gift med en temmelig anderledes brud. Imens venter mandens rigtig brud på ham i de levendes verden. Der er optakt til nogle forviklinger, der nok ikke bliver så nemme at komme ud af igen. Det var først, da jeg var ved at lave denne liste at det gik op for mig, at jeg havde valgt tre af Tim Burtons film. Det var helt ved et tilfælde, men han er nu god til at skabe virkelig dystre stemninger og gode fortællinger krydret med humor, som bestemt også er tilfældet med Corpse Bride, som både har en snert af morbiditet og som er virkelig humoristisk på samme tid.
  • The Cabin in the Woods (2011). De sidste to film på min liste er horrorfilm, fordi jeg elsker horrorfim. Jeg kunne have valgt endnu flere, men jeg har begrænset mig til disse to (både fordi de er virkelig gode og skræmmende og fordi jeg ejer dem og kan se dem, lige når jeg har lyst). The Cabin in the Woods er nok en af de bedste horrorfilm jeg har set. Den er virkelig skræmmende til tider, og den tager fat i flere stereotyper inden for genren og gør grin med dem. Og det er et rigtig godt og smart træk. Jeg kan helt klart anbefale den, og jeg tror jeg snart skal se den igen.
  • The Conjuring (2013) er efter min mening også en rigtig fed gyser. En familie bliver hjemsøgt af noget usynligt, og det bliver hele tiden værre og værre. Familiens ve og vel hænger til sidst i en tynd tråd og de søger derfor hjælp hos parret Lorraine og Ed Warren som har specialiseret sig i overnaturlige hændelser. Opbygningen af uhyggen er meget god og filmen tager sig tid til at få skabt den helt rigtige stemning. [The Conjuring 2 er også en virkelig fed film, så det kan anbefales at se den efter den første film].
Har du nogle gode film du kan anbefale?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar