Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 3. oktober 2017

Rubinrød af Kerstin Gier

"Det er hårdt at leve i en familie med mange hemmeligheder. Det mener i hvert fald den 16-årige Gwendolyn Shepherd, der må finde sig i lidt af hvert fra de kvindelige slægtninge, hun deler hjem med. En dag føler hun sig pludselig svimmel, og kort efter befinder hun sig i London i starten af det forrige århundrede! Her går det op for hende, at hun er familiens største hemmelighed.
Langsomt forstår Gwendolyn, at hun - som en af de få - har arvet familiens særlige gen. Et gen, der betyder, at hun kan rejse i tiden. Men ikke nok med det. Hun er også udvalgt til at bringe fortiden i orden med hjælp fra den snobbede, arrogante, langhårede Gideon! Modvilligt begiver de to sig ud på et fantastisk eventyr, hvor Gwendolyn erfarer, at modsætninger tiltrækkes på tværs af tid, og at fortiden ikke altid er, hvad den giver sig ud for at være ..."


[*Sponsoreret* Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine]

Gwendolyn har aldrig været den specielle i familien. Den ære har altid tilfaldet hendes kusine Charlotte, som alle mener, har familiens tidsrejsegen, og som derfor også har fået den rette oplæring. Og det har Gwendolyn for det meste fint med, selvom om det til tider kan være anstrengende at vente på Charlottes første tidsrejse. Men selvfølgelig bliver intet som hverken Gwendolyn eller Charlotte forventer. For det er Gwendolyn, der har arvet genet, det er hende der kan og skal rejse i tiden, og hun har slet ikke fået den samme træning som Charlotte. Og så skal hun rejse sammen med Gideon, og det giver nogle udfordringer og ikke mindst sjove situationer.

Det første der fangende mig ved denne bog var dens forside. En ung kvinde i en smuk rød kjole, der beskuer Big Ben og med en dramatisk baggrund med lyn og truende skyer. Jeg var nødt til at finde ud af om indholdet svarer til forsiden. Og det gjorde det i den grad. Jeg læste Rubinrød på et par timer og jeg var underholdt hele vejen igennem og det var svært at lægge bogen fra mig igen.

Gwendolyn er en herlig hovedperson og det er bedste er nok at hun rent faktisk opførte sig som den alder hun har i bogen, nemlig 16 år og ikke som en gammelklog dame på 70 år. Gwendolyn er stædig, sympatisk, stiller spørgsmålstegn ved alt, træffer valg der ikke altid er lige heldige og elsker sin familie og veninde. Og på trods af at hun ikke er oplært til at rejse i tiden, gør hun et ret godt job.

Tidsrejserne er også meget spændende og fyldt med risiko. For Gwendolyn og Gideon ved ikke helt hvem de kan eller burde stole på, for der gemmer sig mange hemmeligheder både i fortiden og nutiden. Og Gwendolyns familie har også deres del af gemte skeletter i skabet. Gier forstår at holde mange bolde i luften på samme tid, der spinder både fortid og nutid sammen og måske endda fremtiden.
Jeg er vild med de detaljer der bliver lagt i at rejse i tiden. De får undervisning i blandt andet etikette og historie. Gwendolyn skal lære hurtig, da hun jo ikke har haft undervisning fra barnsben. Og især at de skal bære kostumer, der svarer til den tidsalder de skal rejse tilbage til, er jeg forelsket i. Det er tit noget jeg har savnet i andre bøger/film om tidsrejser, for hvor får man lige fat i en rokokokjoler og paryk der passer inden man bliver opdaget i ens jeans og t-shirt.

Vogterne, som er en form for hemmeligt selskab, hjælper Gwendolyn og Gideon med deres tidsrejser. Det er nogle spændende personligheder, der besætter pladserne i selskab og man ved aldrig helt hvor man har dem og om de i virkeligheden har en skjult dagsorden. Det glæder jeg mig i hvert fald til at finde ud af i de næste to bind. Og så selvfølgelig hvad der sker med Gwendolyn og Gideon.

Rubinrød er en virkelig underholdende start på en trilogi, der blander fantasy, science fiction, lidt historie og noget kærlighed. Den er velskrevet og medrivende. Den har et godt plot, hvor der er mange tråde, der spreder sig ud, men hvor man ligeledes får svar på mange af ens spørgsmål. Jeg var i hvert fald underholdt fra start til slut. Og jeg kan ikke vente med at få læst Safirblå og Smaragdgrøn.


4,5/5 stjerner

Titel: Rubinrød / Originaltitel: Rubinrot
Forfatter: Kerstin Gier
Serie: Rubinrød trilogien
Originalsprog: tysk / læst på dansk
Forlag: Turbine
Udgivet: 12. oktober 2015 (denne udgave) / oprindelig udgivet 6. januar 2009
ISBN: 9788740607079
Sideantal: 355

Ingen kommentarer:

Send en kommentar