Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 7. januar 2018

Litterære nytårsforsætter og læsemål for 2018


Jeg kan godt lide at opsætte nytårsforsætter og især læsemål. Jeg ser dem som en mulighed for en ny begyndelse, en ny start. Det er en mulighed for at udfordre mig selv og min måde at tænke på. Og en mulighed for at reflektere. Mine nytårsforsætter skal ikke være forsætter, som jeg bruger til at banke mig selv i hovedet med, hvis jeg enten ikke opnår dem eller hvis de går lidt i glemmebogen hen af vejen. Hvilket er sket for mig en del gange. De skal ikke bruges til at straffe mig selv med, for det gør ingen nytte. De skal derimod være mål, som jeg arbejder mig hen imod, som udfordrer mig, og forhåbentlig lærer jeg mig selv bedre at kende i processen.
(Nogle er læsemålene er gentaget fra sidste år, fordi de stadig er relevante). 

I 2018 vil jeg derfor gerne:

  • Sætte min Goodreads Challenge ned til 100 bøger. De sidste par år har den været på 150 bøger, og selvom jeg hver gang har læst langt flere bøger, vil jeg gerne prøver noget andet i år. Jeg synes nemlig nogle gange at en Goodreads Challenge kan være lidt stressende, især hvis man er bagefter. Men den tankegang vil jeg prøve at vende mig af med her i år, for det er jo kun mig selv jeg konkurrerer med. Men dette punkt hænger også sammen med det næste punkt, hvor jeg vil;
  • Fordybe mig. Mange gange sluger jeg simpelthen bøgerne på ganske kort tid, og det kan der være mange grunde til. Der er heller ikke noget dårligt ved det, men nogle gange vil jeg bare gerne fordybe mig noget mere. Hverdagen er travl nok som den er, det behøver min læsning ikke at være. 
  • Stadig prioritere at få læst mine egne bøger. Jeg har simpelthen stadig så mange ulæste bøger, som jeg virkelig gerne vil læse, så derfor er dette punkt også med igen i år. Og det leder til næste punkt.
  • Jeg vil i hver måned lave en tbr stak. Jeg har tidligere ikke været så god til at følge min tbr, da jeg læser efter mit humør, og hvad jeg lige har lyst til på det pågældende tidspunkt. Men jeg synes at de er sjove at lave, og jeg vil gerne arbejde på at blive bedre til at følge dem. Men for ikke at knække nakken på denne udfordring, vil jeg kun udvælge mellem 3-5 bøger for hver måned. Det virker ikke så meget, når jeg kigger på, hvad jeg normalt læser om måneden. Men på den her måde, regner jeg med at det bliver mere overskueligt op opnåeligt for mig selv. Samtidig får jeg jo også læst mine egne bøger frem for biblioteksbøger, så to fluer med et smæk.
  • Færdiglæse flere serier. Igen et punkt fra 2017 som jeg genoptager i 2018. Denne gang vil jeg sætte min serielæsning lidt mere i system end jeg tidligere har gjort. Jeg regner med at skrive et separat blogindlæg om det senere, da det forhåbentlig bliver et af mine større fokuspunkter.

Har du nogle læsemål for det nye år?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar