Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 19. marts 2019

Er du okay, Nanna? af Anika Eibe

"Jeg er usynlig. Ingen lægger mærke til mig mere. Før blev jeg kaldt Yverhøj og Hængepat. Nu bliver jeg ikke engang set længere. Ingen ser mig. Ikke andre end Leon.

Nanna er ensom. Efter Marie har fundet Daniel, er det som om der ikke er plads til Nanna længere. Men så kommer Leon. Sjove, søde Leon der virkelig er forelsket i hende. Det har ingen nogensinde været før. Men noget ved Leon er ikke helt som det skal være, og det gør Nanna bange …"



Er du okay, Nanna? er fjerde bog i Anika Eibes serie Er du okay?, der tager udgangspunkt i en klasse, men som har en ny hovedperson hver gang. De tidligere bøger har blandt andet handlet om mobning, selvskade og homoseksualitet.
I denne bog følger vi Nanna, som er blevet temmelig ensom efter at bedsteveninden Marie (hovedpersonen i den første bog) har fundet sig en kæreste. Det har altid været Nanna og Marie, der har holdt sammen mod klassens mobning. Men nu er Nanna for det meste alene, da Marie er opslugt af sin kæreste. Så kommer Leon på banen. Leon er rollespiller og så er han vild med Nanna, og vil gerne være sammen med hende. Men Leon har en mørk side, der kommer til at påvirke Nanna utrolig meget.

Nanna er en interessant person, at læse om. Hun kender sig selv rigtig godt og er tro mod sig selv, men samtidig har hun svært ved at løsrive sig fra Leon, da deres forhold begynder at gå skævt. Hun ved godt at hun fortjener bedre, men er også optaget af alle de følelser, der sker i hendes krop, når Leon er sød eller når han rører ved hende. Man kommer virkelig under huden på Nanna og mærker alle hendes følelser, både de gode og mindre gode. Hvem har ikke prøvet at blive kørt lidt ud på et sidespor, når bedsteveninden/vennen får en kæreste, og de går rundt i deres egen lyserøde boble, hvor der ikke er plads til andre? Men heldigvis finder de fleste tid til deres venner igen, når der er gået lidt tid. Der skal jo helst være balance i tingene.

Anika Eibe skriver flydende, og man får hurtigt og let læst de lidt over 200 sider, som romanen består af. Det er en rigtig god bog, der viser hvor forvirrende det kan være når man er ung og skal finde ud af alt det med kærester, forelskelser og venskaber. Det er bestemt ikke altid let. Det er også en bog om kærestevold, og turde sige fra og vide at man fortjener bedre, selvom det bestemt ikke altid er let, når man står midt i det hele og er fanget i sine følelsers vold.

Er du okay, Nanna? er en utrolig vigtig bog om nogle svære emner. Det er en fortælling om at det er vigtig at kende sig og stå ved sig selv. Den er måske lidt langsomt i starten, men så begynder den også at tage fart og man bliver suget ind i Nannas liv og følelser.
Jeg vil anbefale bogen og serien til alle unge. Det er nemlig nogle spændende og interessante bøger.


3,5/5 stjerner

Titel: Er du okay, Nanna?
Forfatter: Anika Eibe
Serie: Er du okay? #4
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 10. november 2017
ISBN: 9788758828916
Sideantal: 216

Ingen kommentarer:

Send en kommentar