Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 5. marts 2019

Lang vej ned af Jason Reynolds

"Wills storebror, Shawn, bliver skudt i et bandeopgør. Nu ved Will kun alt for godt, hvad han skal gøre. Ikke græde. Ikke sladre. Hævne sig.
Fast besluttet på at følge reglerne stiger han på en elevator med Shawns pistol.
Men pludselig går døren til elevatoren op, og Shawns ven stiger ind ... En ven, som ikke burde være i live."


Lang vej ned af Jason Reynolds er endnu en bog, jeg opdagede under en vagt på børnebiblioteket. Den handler om teenageren Will på 15 år, der lige har mistet storebroren Shawn, der blev skudt under et bandeopgør. Will kender reglerne, for dem har Shawn lært ham. Ikke græde, ikke sladre, men sørg for at få hævn lige meget hvad det vil koste.

Lang vej ned er en roman der er skrevet på vers. Nogle af versene er lange, mens andre er meget korte. Det er med til at skabe en meget intens læseoplevelse. Versene fungerer også rigtig godt i sammenspil med den historie om ungdomskriminalitet, familie, sorg, vold og hævn som forfatteren ønsker at fortælle. Versene skaber et øjebliksbillede af Wills tanker, følelser og oplevelser og det har en stærk virkning på mig som læser. Det hele bliver smidt i hovedet på én uden noget som helst filter imellem.

Jeg kunne rigtig godt lide Wills elevatortur og de mennesker han mødte og de samtaler han havde i den, men jeg var knap så glad for slutningen. Jeg synes, at den sluttede rimelig brat, og jeg derfor manglede noget mere forklaring. Den havde sådan en god opbygning, og jeg var virkelig fanget af den. Jeg synes den var virkelig spændende, men slutningen var bare ikke min kop te.

Lang vej ned er en god historie, der er hurtig at læse, da den bestemt ikke kan kategoriseres som værende teksttungt. Den er derfor rigtig god til unge, der gerne vil læse en spændende og rå historie, men som ikke nødvendigvis er den store læser eller gider læse alt for tykke bøger.

Langt vej ned er ikke den eneste roman på vers, som jeg har læst. Jeg har nemlig tidligere læst og anmeldt Sarah Crossans romaner One og Moonrise, der ligeledes er skrevet på vers, og som også handler om nogle svære emner. Jeg synes det er en rigtig interessant måde at skrive romaner på, og jeg skal helt sikkert læse nogle flere i fremtiden.


3/5 stjerner

Titel: Lang vej ned / Originaltitel: Long Way Down
Forfatter: Jason Reynolds
Serie: -
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Flachs
Udgivet: 17. september 2018 (denne udgave) / oprindelig udgivet 24. oktober 2017
ISBN: 9788762730441
Sideantal: 306

Ingen kommentarer:

Send en kommentar