Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 17. marts 2019

Lonely Journey af Ida Rørholm Davidsen

"Anna bor alene med sin mor. I skolen er det hele lidt svært, så Anna bruger det meste af sin tid på at spille Lonely Journey. 
Hun lever sig mere og mere ind i den virtuelle verden, hvor hun kan udlede sine drømme, og langsomt begynder spil og virkelighed at smelte sammen."


Jeg fandt en dag Lonely Journey af Ida Rørholm Davidsen på biblioteket, og jeg lånte den med hjem. Jeg havde tidligere set den på Instagram, men jeg havde med vilje ikke sat mig ind i dens handling, for ikke at komme til at spoile mig selv ved et uheld.

Lonely Journey handler om teenageren Anna der bliver mobbet i skolen og føler sig udenfor. Hun har ingen venner, og bryder sig ikke om at gå i skole. Hendes mor aner ikke, hvad der foregår og forstår derfor heller ikke, hvorfor Anna ikke vil i skole. En dag opdager Anna det virtuelle spil Lonely Journey, som hun bliver helt opslugt af, faktisk så meget at hun ikke altid kan kende forskel på virkelighed og fantasi. En dag får Anna en ven i spillet og langsomt begynder hun at føle sig mindre ensom.

Lonely Journey er en grafisk roman, hvor der ikke er så meget tekst, men det er derimod billedsiden, der driver fortælling frem. Vi får små glimt af Anna og hendes mors dagligdag. Det er som sådan fint nok. Jeg kan godt lide det, men dog synes jeg, at der nogle steder mangler noget. Jeg mangler simpelthen mere underbyggende historie. Jeg forstod heller ikke lige hvad den scene med Anna, moren og den ukendte bredbåndssælger skulle gøre godt for andet end at illustrere at sælgeren kaldte Anna for Anne og moren bare synes hun spiller computer. Den gav ikke så meget mening for mig andet end at moren måske også til tider føler sig ensom ligesom Anna.
Jeg synes også at historien slutter meget brat og lige når det er ved at blive endnu mere spændende at følge Anna. Jeg kunne godt ønsket mig noget mere, men det er virkelig flot tegnet.

Til gengæld er jeg vild med hvordan Ida Rørholm Davidsen illustrerer Annas ensomhed og hendes stigende afhængighed af spillet Lonely Journey. Det bliver beskrevet og tegnet så godt. Tegnestilen er også meget unik og spændende, og jeg kan godt lide at den veksler mellem at være sort/hvid og i farver. Jeg kan også godt lide den måde hvorpå figurer fra spillet begynder at dukke op i Annas virkelighed.

Lonely Journey beskriver meget fint, hvordan det føles at være ensom og bliver holdt udenfor og mobbet i skolen. Den beskriver hvordan man kan søge trøst i en virtuel verden, hvor man enten kan ignorere følelserne eller får det bedre igennem online venskaber. Den fortæller at selv om det hele ser sort ud, så er der håb.
Den henvender sig nok mest til unge, men jeg vil sige at alle der har prøvet at føle sig ensomme, om det så var i et kort sekund, vil få noget ud af at læse den grafiske roman.


3/5 stjerner

Titel: Lonely Journey
Forfatter: Ida Rørholm Davidsen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Cobolt
Udgivet: 26. oktober 2018
ISBN: 9788770857345
Sideantal: 120

Ingen kommentarer:

Send en kommentar