Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 14. marts 2019

Vampyrkniven af Jack Henseleit

"Uvejret raser i skovene i Transsylvanien, hvor Anna og Max er på besøg med Professoren. Overladt til sig selv i en gammel kro opdager de to søskende, at skoven er hjemsted for andet og mere end bare vilde dyr. Og da Max pludselig forsvinder midt om natten, er det op til Anna og hendes nye ven Isabella at finde ham. Sammen må de to piger overvinde den ene halsbrækkende forhindring efter den anden, indtil de endelig står ansigt til ansigt med skovens blodtørstige hersker. Heldigvis har Anna medbragt den mystiske kniv, som lå gemt under gulvbrædderne i kroen…"


Vampyrkniven af Jack Henseleit var endnu en bog jeg fandt under en vagt på børnebiblioteket, og da ordet vampyr indgik i titlen var jeg selvfølgelig nødt til at låne og læse den.

Vampyrkniven handler om de to søskende Anna og Max, der sammen med deres far (Professoren) er taget til Transsylvanien, da faren skal besøge et bestemt bibliotek. Anna og Max bliver overladt til dem selv på den gamle kro, hvor de skal være mens Professoren forsker. Den gamle og overtroiske kromutter holder dog øje med dem. Anna bliver hurtigt veninde med kromutterens barnebarn, Isabella. Anna holder af, at fortælle skræmmende historier, og Max elsker at høre dem, selvom de tit skræmmer ham. En nat bliver de skræmmende historier dog til virkelighed, da Max forsvinder, og Anna og Isabella må drage ud i den uhyggelige skov for at redde ham fra den onde vampyrgreve.

Vampyrkniven er en rigtig fin historie for børn, der godt kan lide et lille gys, uden at det bliver alt for uhyggeligt undervejs. Den har fine sort/hvide illustrationer, der er med til at underbygge stemningen. Den er derudover både oplagt til højtlæsning og selvlæsning. Søskendeforholdet mellem Anna og Max er ganske godt beskrevet, og de fleste der har søskende kan nikke genkendende til bladingen af små skænderier, drillerier og søskendekærlighed.

Vampyrkniven bruger flere af de gamle kendte vampyrmyter for at give liv til vampyrgreven. Det fungerede ganske fint. Den bruger dog også elementer fra eventyrgenren (dette ses især i den måde, hvorpå Anna og Isabella finder Max på). Vampyrgreven er heller ikke det eneste overnaturlige væsen, der er på spil i bogen, men hvad et andet væsen var, vil jeg ikke afsløre her, for jeg har lidt på fornemmelse at han måske kommer til at optræde en anden gang. Eller det håber jeg i hvert fald, da jeg synes han var en interessant karakter. Men det må vi jo få at se.

Vampyrkniven er velskrevet og underholdende. Helt uhyggeligt bliver det aldrig efter min mening, men heldigvis kan andre opfatte den som mere uhyggelig end jeg gjorde. Jeg kunne godt lide de tre hovedpersoner Anna, Isabella og Max, og jeg vil gerne læse deres næste eventyr ved lejlighed.


3/5 stjerner

Titel: Vampyrkniven / Originaltitel: The Vampire Knife
Forfatter: Jack Henseleit
Serie: Heksetimen #1
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Turbine
Udgivet: 27. november 2018
ISBN: 9788740651843
Sideantal: 221

Ingen kommentarer:

Send en kommentar