Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 24. september 2019

Den faldne engel af Kenneth Bøgh Andersen

"Men du, Filip. Du må være underverdenens mest eftersøgte mand. Tænk, at der efter alle disse år er bud efter dig igen."
"Hvorfor hentede du mig tilbage? Hvad er der sket?"
"For der må være sket noget.' Djævelen lænede sig tilbage i stolen og strøg sit fipskæg. 'Når Filip Engell dukker op, så er helvede nemlig på nippet til at bryde løs."

Det er halvandet år siden. Filip tog endeligt afsked med Helvede og vendte tilbage til livet på jorden. Men Filip er ikke længere den, han engang var. Han føler sig mere ensom end nogensinde - ensom og vred. Men en dag sker det, der ikke længere burde kunne ske, og Filip hentes atter tilbage til Helvede. Ikke af Djævelen denne gang, men af Gud selv...

Oprindeligt var det meningen at Den Store Djævlekrig skulle slutte med Ondskabens engel. Men Filip og Helvede ville ikke lade den stakkels forfatter være i fred, så 5 år efter Ondskabens engel fik vi den femte bog og Filip - Den faldne engel. Selvom Ondskabens engel var en god eller ond slutning alt afhængigt af din synsvinkel, er jeg utrolig glad for at Kenneth Bøgh Andersen valgte at skrive videre på Filips eventyr.


Der er gået halvandet år siden at Filip for evigt tog afsked med Helvede og vendte tilbage til jorden og livet. Men Filip har det bestemt ikke godt. Alle hans eventyr i Helvede og i Himlen, men især hans valg, har forandret ham. Han er ensom og så er han helt vildt vred, især på moren, som var grunden til at han valgte livet. Filip føler nemlig at han tog det forkerte valg og det er ved at æde han op indefra. Efter et besøg hos skolens inspektør falder Filip ned af trappen og vågner op i Helvede igen. Denne gang er det dog ikke Djævelen der har brug for hjælp, men derimod Gud selv. Men selv om Filip nu er tilbage i Helvede, er alt ikke fryd og gammen. For hvor der for ham er gået halvandet år, er der gået otte år i Helvede og mange ting har forandret sig.

Den faldne engels opgave er at få gang i historien igen og det klarer den rigtig godt. Jeg kan rigtig godt lide den udvikling som Filip har gået igennem. Han har set og oplevet mange grumme og smukke ting, og selvfølelig kan man ikke gå igennem en krig i Helvede uden at det ændre én.
Plottet har mange tråde og nogle af de ting, der sker omkring Filip kan synes tilfældige, men det er de naturligvis ikke. Der er en mening med alt.
Vi får også et dybere indblik i Himlen, som måske ikke er helt det paradis, som man havde forstillet sig. Jeg synes det er meget fedt at Himlen rent faktisk kan være Helvede for nogle af dens beboere. Det vender hele tankegange med Himmel og Helvede og god og ond på hovedet, hvilket jeg synes er interessant.

Den faldne engel er mere mørk, dyster og kompliceret end de tidligere bøger i serien. Men den er stadig fuld af forfatterens humor, så det hele ikke bliver alt for ondt. Derudover er den som de andre bøger utrolig velskrevet og meget medrivende.
Jeg vil anbefale denne serie til alle der elsker en godt fortalt fantasyserie, som er tilsat humor og gys.


5/5 stjerner

Titel: Den faldne engel
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Serie: Den Store Djævlekrig #5
Sprog: dansk
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 15. september 2015
ISBN: 9788763839402
Sideantal: 296

Ingen kommentarer:

Send en kommentar