Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 21. januar 2020

Menneskekød af Nick Clausen

"I februar 2017 fandt en række mystiske hændelser sted i en lille by i Danmark. Der er stadig ikke fundet en naturlig forklaring på hvad der skete. Nu offentliggøres der for første gang skriftligt bevismateriale fra det, der i medierne blev kendt som ’Terstved-sagen’, men som blandt politiets efterforskere har fået det mere farverige kaldenavn ’Menneskekød’."


[Menneskekød er et anmeldereksemplar fra Facet]

De to søskende Anne og Hugo skal holde vinterferie hos deres farfar i Nordjylland, da deres skitur er blevet aflyst. Vinteren er barsk og det er hundekoldt, da de ankommer til den lille by. De har ikke set deres farfar i mange år, og han begynder at opføre sig en kende underligt. Kan det være farmorens tragiske død, der stadig plager ham eller er han ved at blive dement? Kulden spidser til og det gør den snigende uhygge også.

I Menneskekød leger Nick Clausen med formen, da hele historien bliver fortalt gennem e-mails, SMS'er, blogindlæg, dagbogsoptegnelser og interviews. Det fungere rigtig godt og er bestemt med til at bidrage til den sælsomme stemning af noget truende, der lurer gennem hele bogen.
Hele stemningen i bogen er særdeles intens. Man kan virkelig mærke kulden strømme ud fra bogens sider, og hvis man hører godt nok efter kan man sikkert høre vinden hviske til én.
Det bidrager bestemt også til uhyggen at Anne og Hugo er på besøg hos deres farfar, som de faktisk ikke kender særlig godt, og som opfører sig mærkeligt. Der er noget ubehageligt, når man er barn ved at være på besøg hos en voksen, der ikke opfører sig efter "normalen". Det kan give en følelse af utryghed, som jeg synes forfatteren rammer virkelig godt.

Jeg kan også rigtig godt lide at forfatteren har valgt at tage fat i Wendigo myten. Det er en virkelig interessant og uhyggelig myte, da den i teorien kan ske for alle, der er fanget et øde sted, hvor kulden hersker, vinden hyler og sulten gnaver et dybt hul i maven. Og så er der bare noget meget uhyggeligt og frastødende ved at være tvunget til at spise kød fra et andet menneske for at kunne overleve.

Med Menneskekød har Nick Clausen endnu engang skruet en effektiv gyser sammen. Jeg glæder mig altid, når Nick Clausen udgiver en ny bog, for jeg ved at det er underholdning i topklasse. Han kan virkelig sit håndværk, når det kommer både til gys og spænding, og så skriver han bare virkelig godt og medrivende.
Menneskekød er en rigtig pagetuner, hvor man sidder på kanten af stolen indtil man har vendt sidste side, og jeg vil anbefale den til alle, der elsker et isende gys.


4,5/5 stjerner

Titel: Menneskekød
Forfatter: Nick Clausen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Facet
Udgivet: 3. september 2018
ISBN: 9788793456396
Sideantal: 151

Ingen kommentarer:

Send en kommentar