Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 18. februar 2020

Mare, mare minde af Teddy Vork

"Rrrrrrrrrrr. Peter krøllede sig sammen. Noget havde kradset mod undersiden af madrassen. Det var alt for let at forestille sig en lang negl. Løb! Kom ud. Men så ville han ikke have dynen som skjold. Så kunne det tage ham. Et hæst hæ. Et grin? Eller måske ikke helt et grin, men en tung udånding …
Peter skal sove, så hans syge hjerte kan få ro. Men han kan ikke falde i søvn. Han er bange for mørket. Bange for de væsner, der vil skræmme ham ihjel.
Peter får uventet hjælp af en af hovedpersonerne fra sin yndlingshistorie. Men det er langtfra sikkert, at det er nok til at redde ham. For der er mægtige kræfter, som ikke ønsker, at Peter skal sove… men i stedet sove ind."


Peter ligger søvnløs i sin seng, og er så frygtelig bange. Hans mor og far er ikke hjemme og barnepigen kommer ikke når han kalder. Skyggerne leger kispus med hans øjne og overaktive fantasi. Han kan også høre nogle mærkelige lyde. Peter elsker historierne om Ole Lukøje og synger sangen om den lille Ole med paraplyen. Og Ole hører ham og kommer. Måske kan han mane alt det onde bort, der gerne vil have fat på Peter.

Jeg elsker uhyggelige historier, og det er lige præcis, hvad man får i Mare, mare minde af Teddy Vork. Det er en virkelig god og velskrevet historie, som kryber ind under huden på én. Jeg tænker vi alle har oplevet at have uhyggelige tanker før vi skal sove både som børn og voksne. Jeg har i hvert fald haft min del af uhyggelige tanker og nogle mareridt, der kan matche dem. Og der skal ikke altid særlig meget til. Det kan være en underlig skygge eller en mærkelig lyd, man ikke kan placere, som man oplever lige før man falder i søvn, og som kan gøre en lysvågen på et øjeblik. Det er den stemning som forfatteren rammer utrolig godt i Mare, mare minde. Skyggerne har underlige former, Peter hører mærkelige lyde, og der er et eller andet under sengen, som meget gerne vil have fat i ham. Teddy Vork er en mester til at skabe billeder med sit sprog, og Thomas Hjorthaabs flotte og skræmmende sorte og hvide tegninger bidrager i høj grad til den intense og ikke mindst uhyggelige atmosfære.

Mare, mare minde er bestemt ikke for sarte sjæle. Det er horror i yderst høj kvalitet, og selvom den er målrettet børn burde voksne bestemt også læse den. Den får min varmeste anbefaling, så hvis du godt kan lide at skræmme dig selv, er det bare med at komme i gang, men måske skal du ikke læse den en mørk aften, hvor du er alene hjemme. Blot et godt råd...


5/5 stjerner

Titel: Mare, mare minde
Forfatter: Teddy Vork // Illustrator: Thomas Hjorthaab
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: 15. august 2017
ISBN: 9788793281585
Sideantal: 59

Ingen kommentarer:

Send en kommentar