Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 26. marts 2020

Maren af Åsa Larsson & Ingela Korsell

"Situationen spidser til!
Bibliotekets forsvar er svækket, og sortheksen indgår en dødsensfarlig aftale med mareridtets dronning! Estrid havner i marens vold, og kun de to ravne-brødre, Alrik og Viggo, kan redde hende og gøre alting godt i Mariefred igen.
Men at gå ned i drømmeverdenen er mildest talt ikke uden risiko..."


⚬ Nidstangen ⚬ Grimmen ⚬ Mylingen ⚬ Bjæren ⚬ Gespenst ⚬ Nøkken ⚬ Pestmageren Hvidslangen

Maren er den niende og næstsidste bog i PAX serien. Vi nærmer os med raske skridt slutningen på sagaen, og den er jeg godt nok spændt på. 

Alrik og Viggo har omsider fundet ud af hvem Sortheksen i virkeligheden er, men de har endnu ikke lykkes at fange hende, da hun forvandlede sig til en kæmpestor edderkop, da de kom for at redde Iris. Selvom Sortheksen tog Iris til fange, er det endnu ikke lykkes hende at få adgang til det magiske bibliotek, så derfor alliere hun sig med den frygtelige Mare. 
Maren trænger ind i Estrids drømme for at få hemmeligheden ud af hende på denne måde. Det bliver derfor op til Alrik og Viggo at redde Estrid, men det er bestemt ikke uden fare for de to unge drenge. 

Det er nemt at mærke at serien slutter i det næste bind, for der er virkelig knald på handlingen i denne romaner. Det har der såmænd også været i nogle af de andre romaner, for det er en meget pageturner serie. Og det har både fordele og ulemper. En fordel er helt klart, at der ikke er et kedeligt øjeblik i bøgerne, hvilket jo er meget godt, når det nu er en serie til børn. Der sker hele tiden et eller andet, hvad enten det er action eller de mere roligere kapitler. Derudover har serien også nogle virkelig effektive cliffhangers, der fastholder ens opmærksomhed. 
En ulempe er at her i Maren bliver det afsløret at begge brødre har magiske evner. Det er blevet hintet lidt til det i nogle af de tidligere bøger (men det har været meget skjult efter min mening). Det viser sig at Viggo er telekinetisk og Alrik er hydromant (kan kommunikere med vand og få varsler). Jeg synes måske at det er lidt billigt sluppet at vi først rigtig får disse evner på banen i det næstsidste bind. Jeg ved godt at det er for at holde spændingen oppe og tilføje et nyt aspekt til historien, men det kunne godt have sket nogle bind før, så vi kunne have set, hvordan de to drenge ville have lært at bruge evnerne. Og det havde helt sikkert skabt nogle sjove situationer, især for Viggo.

Jeg kunne virkelig godt lide at forfatterne havde valgt at bruge en mare, som fjende i denne roman. Jeg synes, at de er nogle ret så frygtindgydende væsner, da de kan gøre de sødeste drømme til de ondeste mareridt. Det var nogle virkelig nervepirrende kapitler, når maren var til stede. Romanen slutter også af med en virkelig spændende cliffhanger, så jeg vil anbefale at man har det sidste bind liggende klar, så man straks kan få slutningen.

Maren er endnu en vellykket roman, og jeg vil bare sige at, hvis man godt kan lide en solid omgang nordisk fantasy gys, så burde man straks kaste sig over PAX serien.


4/5 stjerner

Titel: Maren // Originaltitel: Maran
Forfattere: Åsa Larsson & Ingela Korsell // Illustrator: Henrik Jonsson
Serie: PAX #9
Originalsprog: svensk / læst på dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 1. december 2017 (denne udgave) // oprindelig udgivet 2017
ISBN: 9788771058550
Sideantal: 225

Ingen kommentarer:

Send en kommentar