Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 5. marts 2020

Pestmageren af Åsa Larsson & Ingela Korsell

"Borgerne i Mariefred får mærkelige sygdomssymptomer. Er det pesten, der er kommet til byen? Alriks og Viggos familie bliver også ramt, og drengene kaster sig ud i en kamp mod tiden for at finde en løsning. Samtidig har Iris en plan for, hvordan de finder ud af, hvem Sortheksen er. Men den er livsfarlig. Og så lugter den..."



⚬ Nidstangen ⚬ Grimmen ⚬ Mylingen ⚬ Bjæren ⚬ Gespenst ⚬ Nøkken 

Med Pestmageren er vi kommet til det syvende bind i serien om Alrik og Viggos eventyr i Mariefred.
Vi starter en kende voldsomt ud med at en af karakterne tæt på Alrik og Viggo er død. Det trækker tråde igennem hele bogen og især Viggo er påvirket af dødsfaldet.
Samtidig begynder en mærkelig sygdom at ramme borgerne i Mariefred. Er det Pestmageren eller Sortheksen der er skyld i den grumme sygdom?

Det er igen en bog, hvor der størstedelen af tiden er fart på handlingen. Viggo går rundt med en dårlig samvittighed, men har også tid til at lave numre, der gør at Alrik bliver vred på ham, fordi Alrik frygter, at de bliver sendt væk fra deres plejeforældre. Iris har også store planer. Hun vil rigtig gerne finde ud af, hvem Sortheksen er og det involvere at fange en helt bestemt imp med en kattehue, og hun får brug for Alrik og Viggos hjælp. Sidst men bestemt ikke mindst er der også hele plottråden om sygdommen, som spreder frygt og mistro i den lille by.
Jeg kunne rigtig godt lide de forskellige plottråde i romanen. Selvom der er en del at holde styr på, bliver det aldrig forvirrende, men er derimod med til at holde spændingsfaktoren i top.

Jeg kunne også rigtig godt lide at der var så meget fokus på Viggos tanker, sat i forhold til alt hvad der var sket indtil nu. Viggo har altid virket som en lidt fandenivoldsk karakter, der ikke rigtig tænker over tingene og især mulige konsekvenser før han handler. Det gør han sådan set stadigvæk, men nu har jeg mere og mindre affundet mig med disse handlemønstre, men jeg håber da, at der sniger sig lidt mere eftertænksomhed ind i ham. Så han i hvert fald lige holder en kort tænkepause, før han kaster sig ud i endnu et halsbrækkende stunt.

Jeg var måske lidt skuffet over, hvad årsagen til den mystiske sygdom var. Jeg havde håbet at der havde lagt nogle onde tanker bag, som ville have gjort situationen endnu mere truende i min optik, og det ville også hænge bedre sammen med de tidligere bøger, hvor der altid har været en overnaturlig grund. Til gengæld synes jeg at slutningens cliffhanger var meget god, velvalgt og relevant.

Pestmageren er endnu en velskrevet del i Pax sagaen. Børn, der har læst de tidligere bind, vil også elske dette bind.


3/5 stjerner

Titel: Pestmageren // Originaltitel: Pestan
Forfattere: Åsa Larsson & Ingela Korsell // Illustrator: Henrik Jonsson
Serie: PAX #7
Originalsprog: svensk / læst på dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 6. juni 2017 (denne udgave) // oprindelig udgivet 29. september 2016
ISBN: 9788771058512
Sideantal: 232

Ingen kommentarer:

Send en kommentar