Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 31. marts 2020

Vilde dyr af Gin Phillips

"Joan har helt glemt tiden på legepladsen i den zoologiske have, hvor hun kommer hver dag med sin fireårige søn Lincoln. Hun nyder de stjernestunder i hverdagen sammen med sin tænksomme lille dreng. Men i dag skal de skynde sig for at nå ud af porten inden lukketid. Da de nærmer sig udgangen, ser Joan noget, der på et splitsekund får hende til at løfte drengen op og løbe den modsatte vej – tilbage ind i haven.

De næste tre timer bliver et mareridt af død og ødelæggelse, og en kamp for at overbevise Lincoln om, at alt er næsten som det plejer at være. Det mindste fejltrin kan få fatale følger for dem begge. På få sekunder har de smukke øjeblikke mellem mor og barn forvandlet sig til en vild overlevelseskamp."


[Anmeldereksemplar fra forlaget Hr. Ferdinand]

Joan er i zoologisk have med sin fireårige søn Lincoln. Det er noget de gør ofte, for de nyder stilheden i de små oaser, der ligger spredt rundt omkring. Denne dag har Joan dog glemt tiden, så de skal skynde sig hen til udgangen før lukketid. Da de nærmer sig udgangen, opdager Joan at der er et masseskyderi i gang, så hun tager Lincoln på armen og skynder sig tilbage i parken for at finde et gemmested til dem. Det er selvsagt et rent mareridt for Joan, for hun bliver udsat for nogle yderst barske valg hun må tage for at sikre at Lincoln og hende selv overlever.

Joan er den primære hovedperson igennem romanen. Vi kommer rigtig tæt på hendes tanker, følelser og overvejelser. Hvordan kan hun sørge for at Lincoln ikke kommer til skade? Sørge for at han ved mindst muligt om hvad der foregår? Og hvordan kan hun holde et fireårigt barn stille, når sulten, kulden og angsten begynder at melde sig?
Men Joan og Lincoln er ikke de eneste der er fanget inde i zoo. Vi møder også nogle andre personer, som ikke nåede at komme ud inden det hele begyndte at falde fra hinanden. Joan støder også på nogle af disse personer, og her bliver hendes kamp for overlevelse og især de moralske overvejelser, virkelig sat på spidsen. For det vigtigste for Joan er, at Lincoln overlever, og så kan hun hverken være afhængig af andre eller tage hensyn til dem. Joans moralske overvejelser er virkelig fascinerende at følge med. For hvor langt er hun egentlig villig til at gå for at redde Lincoln? Disse overvejelser og indre kampe beskriver forfatteren virkelig godt, og det er med til at gøre romanen rigtig spændende.

Der er godt nok knald på Vilde dyr. Det er stort set spænding fra først til sidst, og det er af den virkelige nervepirrende slags. Jeg slugte den på nærmest ingen tid, for det var en virkelig intens læseoplevelse. Det er en roman, der har noget på hjertet, og som vækker et eksistentielt spørgsmål i læseren, om hvad man selv ville gøre, hvis man var i Joans situation.

Hvis man er i humør til en pageturner med et filosofisk islæt og med fokus på moderskab og overlevelse, kan jeg varmt anbefale Vilde dyr.


4/5 stjerner

Titel: Vilde dyr // Originaltitel: Fierce Kingdom
Forfatter: Gin Phillips
Serie: -
Orginalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Hr. Ferdinand
Udgivet: 27. december 2018 (denne udgave) // oprindelig udgivet 25. juli 2017
ISBN: 9788740038422
Sideantal: 368

Ingen kommentarer:

Send en kommentar