Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 25. august 2020

Elementprøven af Julie Midtgaard

"I 1600-tallets Aalborg straffes trolddom med døden, og før 14-årige Gry ved af det, sender en hekseanklage hende på bålet. Men de glubske flammer brænder hende ikke som de burde. I stedet tvinger mystiske kræfter hende på en farefuld rejse til Luscuro; en magisk verden hærget af ødelæggelse og krig. Her er der kun én vej frem, og det er at bestå den livsfarlige elementprøve. Mægtige kræfter lurer, og snart opdager Gry at hun ved noget som nogen vil gøre alt for at holde skjult..."


Elementprøven er første bog i en ny dansk fantasyserie om pigen Gry og hendes oplevelser i det magiske land Luscuro. 

Gry vokser op som plejebarn hos den kloge kone Dorothea i 1600-tallets Aalborg. En dag bliver Gry og hendes plejesøster Akela anklaget for at være hekse. De ender på bålet, men flammerne slår dem ikke ihjel. En portalsprække dukker op og sender dem til landet Luscuro. Her opdager Gry, at hun er en sikster, og at hun derfor kan kontrollere enten vand, luft, ild eller jord. Hun ender på en skole, som skal forberede hende til den frygtede elementprøve. Men Luscuro kan være et farligt sted, som Gry hurtigt finder ud af. 

Inden jeg gik i gang med at læse Elementprøven, havde jeg hørt flere gode ting om romanen, så mine forventninger var forståelig nok høje. De blev i den grad indfriet, og jeg var rigtig godt underholdt hele vejen igennem. 
Den har nogle klassiske elementer, såsom at hovedpersonen skal gå på en magisk skole for at lære at kontrollere sine magiske kræfter, og at der er nogle onde kræfter, der truer landet. Jeg kan rigtig godt lide Julie Midtgaards brug af elementmagi. Det er spændende at følge pigerne, mens de finder ud af, hvilket element der er deres og derefter skal lære at kontrollere det. 
Luscuro virker ligeledes som et rigtig interessant sted at udforske. Der er brugt kræfter på at opbygge et troværdigt univers og jeg er vild med det fokus der er lagt på den særlige flora og fauna, som Luscuro har.

Romanen er velskrevet og man bliver hurtig fanget af historien og karakterne. Historien er velfortalt, underholdende og let at leve sig ind i. Hovedpersonen Gry har ikke altid haft det nemt igennem hendes opvækst, og hun har udviklet en stærk retfærdighedssans, der gør at hun kæmper imod uretfærdighed. Hun handler måske nogle gange uden at tænke det hele igennem, men hun lærer af sine fejl og det er altså et fedt karaktertræk. Jeg kan godt lide at hun opfører sig som en 14-årig teenager. Alt i alt er hun en rigtig sympatisk karakter. Jeg synes også at Nøks er en spændende karakter, og jeg kan godt lide den udvikling hun går igennem. 

Elementprøven er en rigtig vellykket fantasydebut, og jeg kan bare sige, at jeg glæder mig utrolig meget til at læse videre i serien. 


4/5 stjerner

Titel: Elementprøven
Forfatter: Julie Midtgaard
Serie: Sprækken til Luscuro #1
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 15. september 2019
ISBN: 9788758832258
Sideantal: 383

Ingen kommentarer:

Send en kommentar