Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 27. august 2020

Og så drukner jeg af Ditte Wiese

"Josephine har lagt en plan. Hun har valgt en ambitiøs uddannelse, den rigtige kæreste og den optimale diæt. Alt skal være perfekt!
Men der er noget, der sitrer inde i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.
Hvorfor kan hun ikke klare det hele?"


Og så drukner jeg er den første roman af Ditte Wiese, som jeg har læst, men det bliver bestemt ikke den sidste. Vi følger Josephine, der går i 3.g i gymnasiet, og hun skal snart til de sidste eksaminer. Derfor har hun lagt en meget stram tidsplan, som hun for alt i verden skal holde sig til. Det vigtigste for Josephine er at være perfekt. Hun skal have de perfekte karakterer, så hun kan læse jura, have den perfekte kæreste, være smuk og slank, og det hele skal selvfølgelig også se godt ud på Instagram. Men bag alt det perfekte lurer uroen og angsten. 

Og så drukner jeg ramte virkelig en nerve i mig. Jeg gik selv i gymnasiet, og jeg husket så godt det forventningspres, som jeg lagde på mig selv med hensyn til at klare mig godt og få gode karakterer. Det var fucking hårdt. Og forventningspresset er ikke gået væk bare fordi jeg er færdig med gymnasiet, nu er ligger det bare på nogle andre ting end karakterer. Det er noget jeg fortsat arbejder med. Derfor synes jeg også, at denne roman er yderst relevant både for unge og voksne. 

Josephine er en karakter, som jeg tror at rigtig mange kan se sig selv i. Hun kæmper for at holde sig selv oven vande, men hun bliver ved med at synke længere og længere ned. Jeg er måske ikke enig i alle beslutninger hun træffer undervejs, men jeg føler virkelig med hende. Og jeg var vred på hendes forældre, der ikke ser, hvad deres forventninger gør ved hende, og på hendes bror, der ikke rigtig er til stede, samt på hendes bedsteveninde og kæreste. Sebastian var mit lyspunkt i det hele. Han var en rigtig fed karakter, og jeg var vild med den relation som han og Josephine udviklede undervejs i romanen. 

Og så drukner jeg er en utrolig velskrevet og vigtig roman. Den viser hudløst ærligt, hvor ødelæggende vores eget og omverdens forventningspres kan være. Selvom der er en barsk historie, rummer den alligevel et snert af håb om en bedre fremtid. Jeg vil varmt anbefale den til alle. 


4/5 stjerner

Titel: Og så drukner jeg
Forfatter: Ditte Wiese 
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: CarlsenPuls
Udgivet: 4. juni 2019
ISBN: 9788711903339
Sideantal: 335

Ingen kommentarer:

Send en kommentar