Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 11. juni 2020

Kaldet fra Galathea af Nathali Liane & Bettina Liane

"Aias liv ændrer sig for altid, da hun finder en forladt kuffert på sit dørtrin. Kufferten fører Aia og hendes tvillingebror, Peter, til det mystiske skib Galathea, der kan sejle mellem magiske verdener. På skibet bliver Aia og andre jævnaldrende uddannede som vogtere af den forunderlige verden Igdrafell. Truslen lurer nemlig altid i form af en gruppe ved navn Morkinskinna. Med kraften over blod og knogler vil de dræbe vogterne og udslette Igdrafell. Aia og Peter giver sig i kast med deres træning som vogtere, men da Aia opdager sandheden om sit ophav, sættes hun for alvor på prøve.
På Galathea trænes hun i at kæmpe mod mørket, men kan hun mon overvinde mørket i sig selv?"



[Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine]

Kaldet fra Galathea er første bind i en ny dansk fantasyserie skrevet af Nathali og Bettina Liane, og jeg var meget spændt på at læse den.

Vi følger Aia Kollgard og hendes tvillingebror Peter. Deres familie har stor magt, men Aia og Peter (samt deres mor og lillesøster) er familiens sorte får og bliver ikke behandlet særlig godt. Men en dag ankommer en magisk kuffert, der fører tvillingerne til Galathea. Galathea er et skoleskib, der sejler rundt i et parallelunivers ved navn Igdrafell. De er blevet udvalgt til at lære forskellige former for magi, så de en dag kan bliver vogtere, og beskytte både den almindelige verden og Igdrafell mod onde kræfter. Men livet på det magiske skib er ikke helt nemt for især Aia.

Kaldet fra Galathea er en helt igennem magisk læseoplevelse. Bogen er så rig på beskrivelser, at det er næsten som at være der selv. Jeg elskede alle beskrivelser af de forskellige undervisningstimer og de forskellige former for magi. Jeg elskede også alle beskrivelserne af Galathea, der nærmest er en karakter for sig selv. Galathea var virkelig et fedt sted at udforske, og jeg glæder mig til at lære mere i de næste bind.
Forfatterne trækker elementer og inspiration fra mange forskellige områder for at skabe deres univers, heriblandt nordisk mytologi, shamanisme, keltisk folklore og naturtro. Dette potpourri giver et virkelig unikt og fascinerende univers, som er helt sin eget. Man kan virkelig mærke at forfatterne har lagt mange kræfter i at skabe universet og gøre det utroligt troværdigt. Jeg var helt opslugt af det, og jeg synes at det er virkelige gennemført og fantasifuldt. Det er helt klart et univers, som jeg ville besøge, hvis det var muligt.

Jeg synes at handlingen er spændende og har et godt flow det meste af vejen. Der er rigtig mange temaer, der dukker op undervejs heriblandt magi, venskaber, mobning, familie, intriger, hemmeligheder, fordomme, magt, identitet og selvfølgelig kampen mellem det gode og det onde. Der er heldigvis også en del grå områder og karakter indimellem, som jeg synes var et godt træk.
Så er der selvfølgelig karakterne, hvor vi især lære Aia at kende. Hun er en karakter med styrker og fejl, hvilket gør hende meget menneskelig, og hun får både venner og fjender undervejs.
I starten af bogen virkede Aia og Peter meget tætte, men det ændrede sig en kende, da de kommer til Galathea. Der kommer en form for kile imellem dem, og især Peter virker meget alene på forskellige tidspunkter. Jeg savnede deres tætte sammenhold, men det ændrer sig heldigvis undervejs.

Kaldet fra Galathea er en velskrevet og stemningsfuld debut. Den var virkelig en fornøjelse at læse, og jeg vil anbefale den til alle fantasyelskere. Jeg glæder mig så meget til at læse den næste bog.


4/5 stjerner

Titel: Kaldet fra Galathea
Forfattere: Nathali Liane & Bettina Liane
Serie: Awen #1
Sprog: dansk
Forlag: Turbine
Udgivet: 6. september 2019
ISBN: 9788740657081
Sideantal: 558

Ingen kommentarer:

Send en kommentar