Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 7. juli 2020

Skovrå af Astrid B. Z. Madsen

"16-årige Cas flytter til byen Granhjem, hvor han møder den mystiske Sara. Det er et held, at han er færdig med piger. Især de hemmelighedsfulde og utilregnelige af slagsen. Eller er han?
Cas bliver modvilligt draget af Sara og finder gradvist ud af, at hun har en mørk hemmelighed, der rækker helt ind i hjertet af den tætte skov omkring byen.
Har Cas det, der skal til for at rejse ind i mørket og finde sandheden om Sara? Og til at redde de, begge fra den ødelæggende forvandling, der har slået klo i hende?"


Cas og hans forældre er flyttet til Granhjem. Cas' forældre er forskere og skal forske i den specielle skov, der omkranser Granhjem. Skoven har en meget aggressiv vækst og forsøger at overtage byen, mens menneskene forsøger at holde den for døren.
Da Cas starter i gymnasiet møder Sara, som er mystisk og vild. Han bliver draget af hende, men forsøger at holde afstand, da han har en dårlig oplevelse i bagagen. Men han kan selvfølgelig ikke holde sig væk, og Sara viser da også interesse for ham. Men skoven påvirker Sara, og det truer deres spirende forhold.

Jeg var virkelig vild med idéen om en aggressiv skov, der forsøger at fortrænge menneskene på alle tænkelige måder og med alle tænkelige midler, og som samtidig påvirker dem, som det vi ser det ske med Sara.
Der luer en virkelig dyster og hemmelighedsfuld stemning hen over skoven, og så er den også temmelig creepy nogle steder. Det var så fedt beskrevet. Og jeg ville have elsket endnu af det. I den forbindelse ville jeg gerne have haft nogle flere ture ind i skoven, hvor vi ser hvordan den arbejder på at overtage byen (hvis man kan sige det på den måde). Det kunne også have været fedt at få et større indblik i den forskning, som blandt andet Cas' forældre står for. Vi får noget forskerinfo i løbet af historien, som bliver spredt ud som små brødkrummer. Det er meget fedt, men jeg ville bare gerne have haft endnu mere, da jeg synes at det var en virkelig spændende del af plottet.

Jeg kunne rigtig godt lide Cas som hovedperson. Han var interessant og sympatisk. Han har en forhistorie, som spiller ind i hans nutid, og så er han ikke fejlfri, hvilket er dejligt. Jeg blev lidt træt af den konstante fjendskab/jalousi kamp mod Morbus. Det blev lidt trættende i længden. Til gengæld kunne jeg rigtig godt lide Herbert, som blev venner med Cas. Han var rimelig cool.
Sara var også en interessant karakter. Jeg kunne godt lide at hun var så mystisk. Man viste aldrig rigtig hvor man havde hende, og det er først i den sidste del af romanen, at man begynder at finde ud af hvad der er ved at ske med hende. Det er helt klart med til at øge til mystikken.
Jeg havde som sådan ikke noget imod at Cas og Sara blev kærester, men jeg synes at det var lidt træls at Sara begyndte at lægge afstand til Cas virkelig hurtig efter at de blev kærester. Så havde det måske bare været bedre at de var forblevet venner, for man fik ikke rigtig lov til at opleve dem som kærester. Hvis de havde været kærester lidt længere tid, ville det have haft en større effekt på mig som læser, når Sara begynder at trække sig.

Skovrå er en velskrevet roman, som man flyver igennem. Jeg kunne virkelig godt lide den mystiske og truende stemning, der hersker over både skoven og byen, og som bliver blandet sammen med de mere hverdagsagtige ting som gymnasielivet på både godt og ondt. Det giver en rigtig fin balance.
Har man lyst til at prøve en lidt anderledes young adult roman, vil jeg anbefale at man tjekker Skovrå ud.


3,5/5 stjerner

Titel: Skovrå
Forfatter: Astrid B. Z. Madsen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Peoples' Press
Udgivet: 2019
ISBN: 9788772008639
Sideantal: 237

Ingen kommentarer:

Send en kommentar