Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 18. august 2020

Kloens Klippe af Camilla Wandahl

"Ærild bor i en menneskeskabt koloni på planeten Nærv. Da hans lillesøster bliver taget af parasitterne, sværger han at hævne hende, men først må han tæmme en flyveøgle for at komme i Astrovåbnet, så han kan få en udrejsetilladelse. Sammen med en gruppe unge, der som han selv er øglehybrider, drager han til Kloens Klippe. På rejsen må de kæmpe mod både vilde dyr, naturen og nye sandheder, og snart er Ærild involveret i en langt større sag end sin søsters forsvinden."

[Anmeldereksemplar fra forfatteren]

Kloens Klippe er første bind i en ny science fantasy trilogi for unge skrevet af Camilla Wandahl. Jeg har tidligere læst flere af Camilla Wandahls noveller, men har faktisk ikke prøvet kræfter med hendes romaner, før jeg læste Kloens Klippe. Det er helt klart noget jeg skal have gjort noget ved, og jeg har allerede flere af hendes romaner på min tbr.

Vi er på planeten Nærv, hvor vores hovedperson Ærild lever. Ærild tilhører vålenerne, der er en hybridart af øgler og mennesker. De bliver truet af parasitterne, der har brug for menneskelignende værtskroppe. En dag kommer menneskene til planeten og slår parasitterne tilbage. Menneskene gør herefter Nærv til deres nye hjem og holder vålenerne i et jerngreb af undertrykkelse og vold. Bogens handling skydes i gang, da Ærilds elskede lillesøster bliver taget af parasitterne. Ærild sværger hævn og første skridt på vejen er at blive øglejæger, men langsomt finder han ud af, at alt ikke er som det ser ud. 

Kloens Klippe er en utrolig spændende roman, hvor tempoet er højt og man stryger igennem siderne. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, da jeg først var gået i gang med, og hvis jeg ikke skulle på arbejde dagen efter, havde jeg læst den halve nat. Plottet er godt skruet sammen, og der er nogle fede tvists undervejs. Den ene af dem, havde jeg overhovedet ikke set komme, og jeg er spændt på, hvad forfatteren gør med det i de næste bøger. 

Jeg synes at universet er virkelig interessant og godt fundet på. Det er fedt, at vi får så meget at vide både om vålenernes levevis og historie, men også hvilken flora og fauna der er på Nærv. Beskrivelserne er meget gode, og det er derfor supernemt at skabe billeder i ens indre biograf, mens man læser. Personskildringerne er ligeledes gode og troværdige. Man kommer ind under huden på Ærild og selvom hans beslutninger ikke altid er så velovervejede, så forstår man, hvorfor han handler, som han gør. Jeg kan godt lide at han bliver mere og mere opmærksom på de overgreb, der bliver begået mod hans folk, samt at han gradvist får afdækket mere og mere af sandheden. 

Camilla Wandahls sprog er utrolig levende, og det er simpelthen en fryd at læse. Jeg er vild med at forfatteren blander fantasy og science fiction. Jeg er ikke stødt på så mange science fantasy romaner på dansk, men jeg kan jo håbe at det ændre sig, for der kan komme de fedeste historier ud af dette genremiks. Kloens Klippe er et bevis på det. 

Vil du læse en spændende og velskrevet roman, der har temaer som identitet, venskab, kulturforskelle, undertrykkelse, søskendekærlighed og forræderi på menuen? Som har flyveøgler, pelsbæster og højteknologiske parasitter? Så skal du straks kaste dig over Kloens Klippe. Der venter dig et underholdende eventyr. Og mens jeg venter på at den næste bog i trilogien bliver udgivet vil jeg gå på jagt efter min egen flyveøgle.


4/5 stjerner

Titel: Kloens Klippe
Forfatter: Camilla Wandahl
Serie: Øglejægerne #1
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 29. maj 2020
ISBN: 9788763865692
Sideantal: 242

Ingen kommentarer:

Send en kommentar