torsdag den 29. april 2021

Bloody Bones af Laurell K. Hamilton

"When the monsters are involved, it's never just one dead body. One way or another the dead multiply.
First, there were the dead in the graveyard, two hundred years dead. I'd been hired to raise them to settle a dispute over who owned the land they were buried in.
Then there were the three dead teenagers in the woods, slaughtered in a way I'd never seen before.
And then they found the dead girl, drained of blood and left in her bed. I knew what that meant of course. It didn't take a degree in preternatural studies to figure out that something was wrong. And I was right in the middle of it. My name is Anita Blake. Welcome to my life ..."



Anita har fået en ny sag, der kræver at hun tager udenbys til Branson. Med sig har hun Larry, som er animator in training. Der er strid om et jordstykke, som er et meget gammelt begravelsessted, og Anita skal finde ud af om hun kan rejse de gamle skeletter som zombier, så striden kan blive afgjort.
Samtidig er der sket nogle brutale mord begået af vampyrer, så Anita får brug for Jean-Claudes hjælp til sagen, selvom hun ikke er helt vild med den ide i starten.

Bloody Bones er nok den mest brutale og mørkeste bog i serien (i hvert fald indtil videre). Der er stor fokus på horror- og action scenerne, som er blodige. Det er nogle ret grusomme og voldsomme mord, der bliver beskrevet. Romanen kommer også ind på emner som sorg og pædofili, som kan være svære at læse om. 
Der er del plottråde i luften på én gang, men som altid formår Laurell K. Hamilton at fange dem alle på en tilfredsstillende måde. Der er et godt flow i historien, spændingsniveauet er i top, og romanen er derfor en solid pageturner. 

Jeg lever og ånder for forholdet mellem Anita og Jean-Claude. De er simpelthen så godt et team (selvom Anita ikke vil indrømme det over for sig selv). Deres flirt bliver mere og mere hed (dog uden forløsning, selvom badekarsscenen kom tættere på), men det er tydelig at mærke at Anita er ved at ændre mening om at date et "monster". Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved denne serie, er at se hvordan Anita ændrer og udvikler sig undervejs. Det er virkelig fascinerende og gør hende til en levende og troværdig karakter. 
Varulven Jason, som også er en af mine favoritter, får også mere spilletid i romanen, og det er jeg rigtig glad for. Han er også en utrolig herlig karakter. 

Bloody Bones er en velskrevet og velfortalt historie, og jeg kan ikke vente med at læse videre i serien. Men jeg skal stoppe med at tage så lange pauser mellem hver bog. Det giver ingen mening, når jeg nu elsker serien og karakterne så højt.


4/5 stjerner

Titel: Bloody Bones
Forfatter: Laurell K. Hamilton
Serie: Anita Blake, Vampire Hunter #5
Sprog: engelsk
Forlag: Headline
Udgivet: 7. januar 2010 // oprindelig udgivet 1. oktober 1996
ISBN: 9780755355334
Sideantal: 452

Ingen kommentarer:

Send en kommentar