Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 13. oktober 2018

The Laughing Corpse af Laurell K. Hamilton

"Harold Gaynor offers Anita Blake a million dollars to raise a 300-year-old zombie. Knowing it means a human sacrifice will be necessary, Anita turns him down. But when dead bodies start turning up, she realizes that someone else has raised Harold's zombie--and that the zombie is a killer. Anita pits her power against the zombie and the voodoo priestess who controls it.

In The Laughing Corpse Anita will learn that there are some secrets better left buried-and some people better off dead..."


○ Guilty Pleasures ○
“Important safety tip with most of the spiritual world: if you ignore it, it has less power. This does not work with demons or other demi-beings. Other exceptions to the rule are vampires, zombies, ghouls, lycanthropes, witches...Oh, hell, ignoring only works for ghosts.” 
The Laughing Corpse er den anden bog om Anita Blakes eventyr. Hvor den første bog, Guilty Pleasures, fokuserede på at introducere læseren til hovedpersonen Anita og universet har The Laughing Corpse selvfølgelig stadig fokus på Anita, men også i høj grad hendes arbejde som animator og derved hendes evne til at rejse de døde som zombier. Jeg synes, at det er rigtig fedt at vi som læser får lov til at dykke dybere ned i den magi, der gør det muligt at vække døde til live for en stund. Voodoo er også et stort tema for bogen, da Anita møder en magtfuld voodoo præstinde, som ikke har helt rent mel i posen, og som de fleste er bange for. Samtidig er der en ting, der angriber og dræber familier på dens mest brutale og blodige måder. Anita bliver sat på sagen, og hun for sit for at løse mordgåden, før flere bliver myrdet.

Anita har nogle rå kanter, som man sagtnes kan skære sig på, hvis man ikke er forsigtig. Hun er en interessant karakter, som lever i en barsk verden, der er domineret af mænd, og derfor har hun også udviklet en skrap tunge, der godt kan bide fra sig. Vi kommer til at kende hende bedre i denne bog, og selvom jeg ikke er enig i alle hendes holdninger, holder jeg stadig utrolig meget af hende, og fordi hun har fejl bliver hun så desto meget mere troværdig. Hun bliver levende, når jeg læser om hende. Foruden de grusomme mord, som hun skal hjælpe til med at opklare, har hun også den nye master vampyr Jean-Claude på nakken. Han vil nemlig gerne have Anita som sin Human Servant, for derved får han mere magt, samt hans position som vampyrenes overhoved bliver ligeledes forstærket. Den plan er Anita dog ikke helt med på, og det giver nogle interessante samtaler mellem de to. Anita er nemlig samtidig tiltrukket af Jean-Claude, så det giver nogle sjove forviklinger.

Mordscenerne er ganske grusomme og blodige, så hvis man ikke bryder sig om at læse om sådanne scener, er denne bog nok ikke noget for én. Jeg kan godt lide at der ikke bliver skøjtet let hen over de mere brutale scener, og at vi får førstehåndsindtryk fra Anita. For det er jo en bog om zombier og vampyrer, og der forventer jeg altså en vis mængde blod og rædsel, hvis det skal være troværdig efter min mening.

Laurell K. Hamiltons skrivestil er bestemt med til at suge mig ind i hendes interessante verden. Hvis jeg ikke brød mig om den, var jeg nok heller ikke blevet så fanget af serien, som jeg er blevet. Spændingskurven er støt stigende hele vejen igennem med nogle gode cliffhangers og plot twists undervejs. Jeg slugte The Laughing Corpse på nærmest ingen tid og samtidig havde jeg ikke lyst til at blive færdig med bogen, fordi den var så underholdende.
“People are supposed to fear the unknown, but ignorance is bliss when knowledge is so damn frightening.” 


4/5 stjerner

Titel: The Laughing Corpse
Forfatter: Laurell K. Hamilton
Serie: Anita Blake, Vampire Hunter #2
Sprog: engelsk
Forlag: Headline
Udgivet: 3. september 2009 (denne udgave) / oprindelig udgivet 1994
ISBN: 9780755355303
Sideantal: 340

Ingen kommentarer:

Send en kommentar