Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 10. juni 2022

Uteria af Eva Egeskjold

"Et hårdt vindstød fik de fremmødtes kapper til at smælde i vinden, og den rodede, puklede sne føg hen over jorden. Vinden greb askebunken, hvirvlede den op i luften og ud over havet.
Jack stirrede ned på sine hænder, tørrede blod væk fra munden med håndroden og trak sin pelshue længere ned i panden. Han knugede om en håndfuld sne og pressede den mod sit blødende øjenbryn.
Så rejste han sig, skælvende af kulde.
Mellem de ansigter, der tavst betragtede ham, mødte han Lughs og Aikjos blikke. Han så væk, da udtrykket i deres ansigter var mere, end han kunne bære.
'Jack.' Villem masede sig frem mellem folkene og greb om sin nevøs arme. Den gamle pelsjægers læber skælvede, og hans øjne var rødrandede af ophidselse og rædsel. 'Jack, hvad skete der? Hvordan kunne du slå nogen ihjel på den måde?!'"


Genkomsten

Krigen er godt i gang, og dæmonen Vaals hær bliver hele tiden større, jo flere døde han tager, og hans magt vokser med størrelsen. Tenebrisklanens grundlægger, Mor, har stadig kontrol over dæmonen, som de bruger til at indtage forskellige dele af Næslandet.
Jack kæmper stadig med at få kontrol over hans magiske evner, og det bliver tydeligere at Næslandets skæbne kan ende med at hvile på hans skuldre.

Uteria er anden bog i trilogien Vaals hær, og det er en hæsblæsende efterfølger med tryk under hæsblæsende. Jeg synes faktisk, at den går alt for stærk visse steder. I første bog var balancen mellem de mere rolige/eftertænksomme scener og de mere action/tempofyldte scener mere ligeligt fordelt, og det savnede jeg i denne her. 

Vi følger igen et stort persongalleri, og jeg synes, at der er kommet mere kød på nogle af de mere prominente karakterer, hvilket var rigtig rart. Jeg kan også bedre lide Jack, som karakter nu end jeg kunne i den første bog.
Bogen giver også et indblik i Uteria, som er dæmonernes verden. Her møder vi Vaal på hjemmebane samt nogle af de andre dæmoner, som forhåbentlig kommer til at spille en lidt større rolle i den sidste bog. Jeg elsker stadig det univers som Eva Egeskjold har skabt og bliver altid glad, når hun udvider det med nye interessante skabninger og magiske ting.

Uteria er god og velskrevet efterfølger. Den er bestemt ikke for børn, da den indeholder nogle grumme scener, men personligt er jeg virkelig glad for, at der bliver udgivet mere og mere fantasy på dansk, der er målrettet et voksnet publikum.
Slutningen lægger stærkt op til den tredje og sidste bog, så den glæder jeg mig til at komme i gang med.


3/5 stjerner

Titel: Uteria
Forfatter: Eva Egeskjold
Serie: Vaals hær #2
Sprog: dansk
Forlag: DreamLitt
Udgivet: 18. september 2021
ISBN: 9788771717259
Sideantal: 424

Ingen kommentarer:

Send en kommentar