Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 18. maj 2022

Genkomsten af Eva Egeskjold

"Jack Tasaarvo har levet et dobbeltliv, siden han var fjorten år gammel. Indebrændt og utilnærmelig lever han sit liv i skyggen af barndommens dæmoner; et liv, hvis eneste lyspunkt er søsteren Wenge og til dels den farbror, der har taget sig af dem, siden de som børn mistede deres forældre.

Omkring Jack eskalerer de politiske spændinger mellem landets forskellige klaner, og ældgamle kræfter rører på sig; noget fra fortiden er på vej tilbage til Næslandet."


Der har været fred i Næslandet i 270 år. Stort set al magi er blevet forbudt, især den onde radixmagi, som der bliver slået hårdt ned på.
Den unge mand Jack Tasaarvo lever sammen med søsteren Wenge hos farbroren Villem efter deres forældre døde under en frygtelig brænd for flere år siden. Jack bærer rundt på en stor vrede indtil den dag, hvor nogle røvere forsøger at voldtage Wenge, og Jacks radixmagi bryder frem til overfladen og slår én af mændene ihjel. Jack bliver arresteret og kommer for retten. Imens bryder gamle uenigheder og spændinger ud blandt Næslandets mange klaner, og noget ondt er på vej mod Næslandet.

Da jeg tilbage i 2019 læste de fire bøger i Næslandet serien, kunne jeg rigtig godt lide dem. Jeg synes, de var rigtig gode bøger til tweens og det lidt yngre YA segment, så da jeg gik i gang med Genkomsten, tænkte jeg, at det var omkring samme målgruppe, den var rettet imod. Der tog jeg dog gruelig fejl, for Genkomsten er meget mere grafisk og barsk end jeg lige havde forventet, så det er helt klart en bog til voksne og eventuelt det ældste YA segment. Der er en del voldtægter med og som sagt flere grafiske voldelig og voldsomme scener, så det skal man bare lige vide.

Når det nu er sagt, kunne jeg rigtig godt lide Genkomsten. Det er et virkelig gedigent roman, som indeholder mange af de ting, som jeg elsker ved fantasygenren. Der er både magtkampe, magi, sære væsner, svigt, venskab og kærlighed. Jeg elsker det univers som Eva Egeskjold har skabt med Skelvogterer, Ovisulve, hekse og meget mere. Nu er der så også dæmoner med, så jeg er spændt på, hvad de næste bøger byder på.

Genkomsten har et stort persongalleri, og da jeg hørte den som lydbog, skulle jeg lige holde tungen lige i munden en gang imellem for at holde styr på dem alle. Historien skifter også imellem dem og gerne flere gange i løbet af kapitlet. Det gjorde ikke så meget, da jeg godt kan lide bøger med store persongallerier, så længe man kan skille de forskellige stemmer fra hinanden. Jeg savnede dog nogle mere sympatiske karakterer, bare for lige at tage brodden af fra de knap så sympatiske karakterer, som der var en hel del af. 

Genkomsten er velskrevet og meget spændende. Selvom det er en murstensroman fløj jeg igennem den, og var både fanget og forarget. Det er virkelig godt originalt dansk fantasy, og jeg glæder mig utrolig meget til at læse videre i trilogien.

Vaals hær trilogien er en selvstændig fortsættelse til Næslandet, så den kan læses uden at man har læst Næslandet først, men hvis man vil have alt med, kan man med fordel læse Næslandet først.


4/5 stjerner

Titel: Genkomsten
Forfatter: Eva Egeskjold
Serie: Vaals hær #1
Sprog: dansk
Forlag: DreamLitt
Udgivet: juni 2020
ISBN: 9788771716740
Sideantal: 576

Ingen kommentarer:

Send en kommentar