Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 19. september 2024

Fantasyfestival 2024


[Reklame - aktivitetsarmbånd sponsoreret af Fantasyfestivalen]

I weekenden løb årets Fantasyfestival af stablen, og som altid synes jeg at weekenden gik alt, alt for hurtigt. Nu skal jeg lige vende mig til at det er hverdag igen, men heldigvis er magien jo ikke længere væk end jeg kan læse nogle af de utallige fantasyromaner, som jeg har stående på reolen. (Skal også lige have fundet plads til alle de bøger, som jeg fik købt i løbet af weekenden).
Årets temaer var portaler, men jeg fik faktisk ikke lige hørt et foredrag om portaler. Til gengæld fik jeg hørt nogle andre foredrag, som var rigtig gode.
I år havde jeg med vilje sat lidt færre foredrag på min liste, så jeg havde lidt bedre tid til at nyde stemningen og få snakket med forfattere, forlag og bogbloggere, og det fungerede rigtig godt.
Jeg var afsted både lørdag og søndag, men jeg tog dog lidt før hjem om søndagen, da det tager over 4,5 timer med offentlig transport.


LØRDAG

Jeg brugte de første par timer på at gå rundt blandt standene for at, hvad de havde at byde på. Her faldt jeg i snak med forskellige mennesker og fik også foretaget nogle indkøb.


Det første programpunkt jeg oplevede var Dansk Fantasy Pris, hvor jeg har været en del af bogbloggerpanelet. I år var jeg ikke forsinket, og kom i så god tid at jeg fik en plads forrest.

Årets danske fantasyforside gik til Sanjategnet af Majbrit Ravnholt Cramer | Omslag af Kat Weber-Hansen.

Årets danske fantasydebut gik til Istårnet – Istårnet og de syv lys 1 af J. Harris Hatt

Årets danske fantasybog gik til Det lysende hjerte – Tavse verdener 3 af Boris Hansen

Stort tillykke til alle vinderne og de nominerede!


Dernæst ville jeg gerne have set foredraget om Hekseri, men da jeg kom var alle pladserne optaget, så i stedet for snakkede jeg med forfattere, og var også et smut forbi mit hotel, så jeg kunne komme af med nogle af mine køb.
Mit næste foredrag blev derfor Romantasy, som var en paneldebat mellem Louise H.A. Trankjær, Ulrika Louise Bjerregaard og Sidsel Katrine Slej. Samtalen blev moderet af Line Dalbro Schaumann.
Panelet kom vidt omkring, og det var en interessant snak de havde imellem dem.


Mit sidste programpunkt for dagen var Evelyn Skye som blev interviewet af Taran Matharu, og det var virkelig spændende. De var sjove og kom med nogle rigtig interessante historier.


SØNDAG


Om søndagen havde jeg kun to ting på programmet, og den første var Skriv aldrig fantasy med Nanna Foss og Boris Hansen. Det var mega underholdende at høre de to forfatteres grunde til, hvorfor man ikke skal skrive fantasy.


Mit andet foredrag var Witcheren, monstrene og slavisk overtro med oversætteren Rune Brandt Larsen, som fortalte om nogle af de forskellige monstre, som forfatteren Sapkowski har inkluderet i serien. Oplægget gav mig lyst til at læse videre i serien, så det skal jeg vist have kigget på ved lejlighed.

Derefter tog jeg en sidste runde, hvor jeg fik hilst på Teddy Vork (læs hans nyeste bog Forglemmigej!), og så vendte jeg næsen hjemad.
Det var en rigtig fed og hyggelig weekend, og jeg glæder mig allerede meget til næste år!


BOOKHAUL

I år fik jeg slæbt 19 titler hjem. Jeg kom dog til at købe en bog, som jeg for længe siden har bestilt i en speciel edition udgave (som jeg ikke har modtaget endnu), men det er jo hvad der kan ske.


Jeg har inddelt bøgerne efter, hvilke stande jeg har købt dem ved.


Ligesom sidste år købte jeg størstedelen af mine bøger fra Fantasts stand. Jeg har fokuseret en del på horror i år, men jeg kunne have slæbt så mange flere hjem, hvis de havde kunnet være i min kuffert. Men ak, det blev "kun" til 8, som var: Court of the Undying Seasons af A.M. Strickland, Witch King af Martha Wells, Bloom af Delilah S. Dawson, Alley af Junji Ito, A House with Good Bones af T. Kingfisher, Dreadful af Caitlin Rozakis, Everything the Darkness Eats af Eric LaRocca samt The Trees Grew Because I Bled There af Eric LaRocca.


Buens Bogcafé havde en stand for først gang, og der slæbte jeg 5 bøger med fra, som var Otherwordly af F.T. Lukens, Upright Women Wanted af Sarah Gailey, The Coldest Touch af Isabel Sterling, No Gods, No Monsters af Cadwell Turnbull samt Youngblood af Sasha Laurens.


Jeg købte også bøger fra nogle andre stande:
Fra Turbine købte jeg I den mørke skov af Gry Kappel Jensen.
Metallicus af Ruben Greis er et anmeldereksemplar fra Calibat.
Impossible Creatures - begyndelsen af Katherine Rundell har jeg haft et godt øje til længe, og den var ikke særlig dyr på Politikens Forlag.
Fra Hi Reader købte jeg Maskespil af Anne Toftdahl-Olesen og Kira Axelsen, som skulle handle om vampyrer, og jeg har altså en ting for vampyrer.


Fra HUF købte jeg to af noveller - En skæbnesvanger nat af Karina M. Frederiksen, som har bogbloggen Rina's bogblog samt Jeg nægter at dø igen af Martha Schou, som jeg sad ved siden af til et foredrag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar