Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 27. april 2021

Geminiderne af Nanna Foss

"Pi skjuler altid sine følelser bag et smil. Hver dag er hun bange for at gøre skade på andre med sin nyopdagede evne. Hver nat hjemsøges hun af minder om en skæbnesvanger aften. Og imens kæmper hun for at holde sammen på sin ødelagte familie.

Det sidste, hun har brug for, er at blive kysset af en mystisk fyr fra fortiden. Og hun har slet ikke brug for at forelske sig i ham …"


[Geminiderne er et anmeldereksemplar fra Gyldendal]

Leoniderne

Jeg har indtil videre læst Geminiderne 4 gange, så skal vi ikke bare allerede konkludere at jeg er vild med denne serie. Tilbage i 2017 anmeldte jeg den gamle udgave af Geminiderne, og den anmeldelse kan læses lige her. Alt, hvad jeg skrev i den gør sig stadig gældende for #SpektrumReboot udgaven. 

Hvor Leoniderne brugte tid på at introducere karakterne, og der gik et godt stykke før de kom ud på deres første tidsrejse, er der et andet tempo over Geminiderne. Vi kender allerede en del til karakterne og har fået et indblik i nogle af de problemer og udfordringer de står over for. Og så skal jeg da love for at der kommer smæk på plottet. Det er til tider lidt frustrerende at vi som læser ved ligeså lidt som karakterne, men det er også virkelig forførende. For når man ligesom jeg genlæser, kan man opdage plottråde og små brødkrummer, som man måske ikke lagde så meget vægt på ved første læsning, fordi de nu giver så meget mere mening.

Pi er en meget anderledes karakter end Emilie, men de er begge to spændende og fantastiske på hver deres måde. Nanna Foss er virkelig god til at skrive troværdige karakterer. Jeg føler, at jeg har fået et lille indblik i Pi' allerinderste. Nanna Foss er heller ikke bange for at skrive om svære følelser, og det er også med til at gøre karakterne mere levende. Alt bliver sat på spidsen både når det kommer til plottet og karakterne. 

Geminiderne er ikke den svære 2'er. Den er en 2'er der til fulde lever op til Leoniderne og visse steder endda overgår den. Jeg kan ikke anbefale den her serie nok, så bare gå i gang med at læse den, og så vil jeg genlæse de to næste bøger imens jeg venter på Albans historie. 


5/5 stjerner

Titel: Geminiderne
Forfatter: Nanna Foss
Serie: Spektrum #2
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 8. oktober 2020 (denne udgave) // oprindelig udgivet 7. november 2015
ISBN: 9788702308150
Sideantal: 465

Ingen kommentarer:

Send en kommentar