Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 20. marts 2023

Død og borte af Charlaine Harris

"Byen Bon Temps i Louisiana står til at blive rystet af chokerende nyt fra den overnaturlige verden: Lige som vampyrerne gjorde det før dem, er varskabningerne - mennesker med evnen til at transformere sig om til dyr - nu klar til at afsløre dem selv for resten af verden. Sookie Stackhouse, der er bartender og kan høre de levende menneskers tanker, er bekymret over afsløringen, og det har hun en god grund til, når man tænker på, hvordan indbyggerne i den lille by foragter alle med overnaturlige evner, inklusiv Sookie. Afsløringen bliver dog modtaget ganske roligt blandt de fleste, men helvede bryder løs, da liget af en myrdet varpanter bliver fundet på parkeringspladsen bag baren, hvor Sookie arbejder. Da liget viser sig at være Jasons kone, bliver Jason, Sookies bror, straks udpeget som hovedmistænkt. Sookie har dog større problemer at bekymre sig om, da hun finder ud af, at en ond fefyrste vil slå hende ihjel." 


Med Død og borte er vi nået til den niende bog om Sookie Stackhouse & co. 
Vampyrerne har været ude af kisterne i nogle år efterhånden, og nu er det de forskellige varskabningers tur til at træde ud af skyggerne. Selvom det går nogenlunde okay de fleste steder, lurer hadet lige under overfladen andre steder. 

Plottet er lidt mere strømlinet i denne installation af serien i forhold til nogle af de andre bøger, som har føles lidt overmættet plotmæssig. Her gjorde det, at der var mere plads til at udfolde historien, hvilket jeg godt kunne lide.
Jeg kunne også godt lide selve "opklaringsdelen", hvor vi skulle finde ud af hvem morderen var. I den forbindelse fandt jeg også plottwistet sidst i bogen interessant. 
Det var som at der var meget mere på spil i denne bog, og det gjorde at historien var medrivende, og at jeg som læser var mere følelsesmæssigt investeret. Det skal dog ikke forstås sådan, at jeg synes at nogle af bøgerne i serien er dårlige - bestemt ikke. Der er bare nogle, der er stærkere end andre.

Udviklingen mellem Sookie og Eric var herlig. Det er noget jeg har ventet på lige siden Eric fik sin hukommelse tilbage, så det var en meget forløsende scene (på flere måde ;D).  

Hvis det skulle have gået nogle forbi, er jeg helt vild med denne bloddryppende serie. Den er blevet lidt af et comfort read for mig, fordi jeg ved at jeg altid er i særdeles godt selskab.


4/5 stjerner

Titel: Død og borte // Originaltitel: Dead and Gone
Forfatter: Charlaine Harris
Serie: Sookie Stackhouse #9
Originalsprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 16. januar 2012 (denne udgave) // oprindelig udgivet 5. maj 2009
ISBN: 9788711406670
Sideantal: 368

Ingen kommentarer:

Send en kommentar