Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 17. februar 2023

Død og pine af Charlaine Harris

"Det overnaturlige samfund i Bon Temps, Louisiana, er så småt ved at komme sig oven på to katastrofer: Først orkanen Katrinas hærgen og så en voldsom eksplosion på det hotel, hvor et stort vampyrtopmøde blev afholdt. Sookie Stackhouse overlevede med nød og næppe og er tilbage på vampyrbaren Merlotte's, hvor hun langer årgangsblod over disken. Men alt er ikke, som det plejer, for flere vampyrer blev dræbt eller såret i attentatet, og hendes hamskifterkæreste Quinn er blandt de savnede. Det står klart, at tingene har forandret sig, hvad enten vampyrerne eller varulvene vil det eller ej. Og Sookie, som både har et overnaturligt blodsbånd med lederen af det lokale vampyrsamfund og er ven af varulveflokken, befinder sig pludselig midt i det hele. Hun kan atter en gang se frem til at stå ansigt til ansigt med fare, død og svigt fra en, hun elsker. Og når det ikke længere flyver med pels i luften, og det kolde blod ikke længere flyder, vil Sookies verden være forandret for evigt..."



Først hærgede orkanen Katrina, dernæst blev vampyrtopmødet voldsomt angrebet med flere forsvindinger (deriblandt Sookies kæreste) og dødsfald til følge, og nu lyder krigstrommerne blandt varulvene. Som ven af flokken bliver Sookie indblandet i krigen selvom hun helst ville være fri. Og det er ikke det eneste sted krigen ulmer. Efter vampyrtopmødet er der også uro blandt vampyrerne, og en ukendt slægtning dukker op. Sookie ender som altid lige midt i det hele. 

Bøgerne om Sookie skal ikke have skyld for, at der ikke sker noget i dem - for det gør der i den grad.
Forfatteren har gang i rigtig mange plottråde i Død og pine, og selvom de alle er spændende i sig selv, er der desværre ikke rigtig plads til at udvikler dem alle fyldestgørende. Det er en skam for de fortjener at få udfoldet deres fulde potentiale. Når det nu er sagt, er det stadig en meget underholdende bog, og jeg elsker skiftene mellem det normale hverdagsliv og det overnaturlige, som har været tilstede igennem hele serien.

Sookie er stadig en fantastisk karakter, og jeg elsker at se verden gennem hendes øjne og betragtninger. Hun har en herlig og til tider temmelig sort humor, som er meget fængende. Karakterne er ikke perfekte og har både gode og dårlige sider. Dette gælder også Sookie, og det gør hende og de andre meget troværdige og levende. 
Forfatterens skrivestil er ligetil og uden nogen slinger i valsen. Den passer meget godt til den verden som forfatteren har skabt.

Jeg har sikkert nævnt det før, men jeg rigtig godt lide at vi med hver bog får udvidet universet. Der er hele tiden mere info og flere fakta, som man kan dykke ned. Det hele føles meget naturligt og ikke det mindste påklistret. 

Død og pine er hyggelig underholdning fyldt med lækre vampyrer, skulende varulve og flotte feer. Der er ganske vist også en masse blod og vold med, men tonen bliver aldrig rigtig dyster på grund af Sookies humor og sjove betragtninger. 


3,5/5 stjerner

Titel: Død og pine // Originaltitel: From Dead to Worse
Forfatter: Charlaine Harris
Serie: Sookie Stackhouse #8
Originalsprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 16. januar 2012
ISBN: 9788711406663
Sideantal: 352

Ingen kommentarer:

Send en kommentar