Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 12. august 2022

Alle sammen døde af Charlaine Harris

"Sookie har vænnet sig til at være omgivet af forskellige typer af udøde, hamskiftere og andre overnaturlige væsener, men selv hun har sine begrænsninger. Selv om hun har brug for at komme sig oven på hendes store vampyrkærlighed, Bill, som forrådte hende, og vænne sig til hendes nye kæreste, den sexede hamskifter Quinn, deltager hun i en længe planlagt vampyrtopmøde.
Sophie-Anne Leclerqs, Louisianas vampyrdronning, kræfter er svækkede efter orkanen Katrina, og hun står nu anklaget for at have dræbt hendes konge. Sookie ved at Sophie-Anne er uskyldig, men er slet ikke forberedt på de andre chokerende mord som finder sted. Tydeligvis er der vampyrer som vil færdiggøre hvad naturen startede, og Sookie bliver stillet i et vanskeligt dilemma hvor hendes valg kan betyde forskellen på overlevelse og en altafgørende katastrofe."



Alle sammen døde er syvende roman i serien om tankelæseren Sookie.
Denne gang skal Sookie deltage i et vampyrtopmøde, hvor hun er en del af vampyrdronningen Sophie-Anne LeClergs følge. Sophie-Anne er blevet anklaget for at myrde sin mand, og det er op til Sookie at finde ud af sandheden. Men det er lettere sagt end gjort, når man er omgivet af blodtørstige vampyrer.

Det er dejligt at Eric endnu en gang får lov til at slå sine foldere. Han har været lidt tilbageholdende overfor Sookie i et godt stykke tid, men nu er tingene lige så stille ved at ændre sig. Han er en af mine yndlingskarakterer fra serien, så jeg synes det er fedt, at han igen får lidt mere spilletid, og får mulighed for at træde ud af sin comfortzone.
En mindre bikarakter, som kommer på banen igen er Barry, der er tankelæser ligesom Sookie. Jeg kan godt lide deres relation til hinanden, som der blev bygget videre på, og så er det også rart at Sookie ikke er den eneste tankelæser.

Ligesom i de andre bøger er der masser af drama, intriger, kærlighedsforviklinger samt blodsudgydelser. Tempoet er højt og spændingskurven får også et godt nøk opad. Jeg kan rigtig godt lide at vi får et lidt større indblik i vampyrpolitikken og de ritualer og skikke de følger.

Alle sammen døde er en endnu en underholdende og humoristisk tilføjelse til serien.


4/5 stjerner

Titel: Alle sammen døde // Originaltitel: All Together Dead
Forfatter: Charlaine Harris
Serie: Sookie Stackhouse #7
Originalsprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 24. marts 2011 (denne udgave) // oprindelig udgivet 1. maj 2007
ISBN: 9788711416426
Sideantal: 367

Ingen kommentarer:

Send en kommentar