søndag den 31. januar 2021

De bedste bøger i 2020


[Indeholder anmeldereksemplarer]

Det er endnu en gang blevet tid til at skrive om de bedste bøger, jeg læste i 2020. Jeg læste 297 bøger og de fleste var heldigvis gode, rigtig gode eller fantastiske. Det gjorde selvfølgelig hele udvælgelsen lidt mere besværligt, men sådan må det jo være. 
Jeg har endnu ikke fået skrevet anmeldelser for alle bøgerne, men de kommer (og forhåbentlig snart), så du kan læse mere om bøgerne og min mening.
Bøgerne er i tilfældig rækkefølge.


# Regnum Mortis (anmeldereksemplar fra Valeta) af Patrick Leis
Med Regnum Mortis er en æra slut. Den er afslutningen på zombiesagaen Necrodemic serien, som jeg startede på engang i midt/slut 00'erne, og som jeg har læst igen og igen. Det er en virkelig god zombieserie, og Regnum Mortis er en vældig god afslutning.


# Mellem træernes grene (anmeldereksemplar fra Calibat) af Eva Munk
Mellem træernes grene er en stærk YA debut om søskende og sorg. Den er utrolig stemningsfuld, og jeg elsker hvordan forfatteren bruger skov og sne til at understrege bogens tema. Anmeldelse kan læses her.


# Mulm (anmeldereksemplar fra forfatteren) af Teddy Vork
Mulm er en af de bedste horrorhistorier, jeg nogensinde har læst. Det er en fantastisk velskrevet og yderst uhyggelig roman. Den er så creepy, at jeg fik mareridt af den. Anmeldelse kan læses her.


# A Curse so Dark and Lonely af Brigid Kemmerer
Jeg slugte denne bog første gang jeg læste den. Jeg blev virkelig fanget af dens fantasy/eventyr univers, af plottet, samt ikke mindst karakterne. Det var en virkelig spændende bog, og jeg er spændt på, hvad resten af trilogien har at byde på.


# The Final Empire af Brandon Sanderson
Jeg har længe holdt Brandon Sandersons high fantasy serier på en arms længde (selvom jeg ejer en hel del af dem), fordi de er så lange. Så læste jeg The Final Empire og var virkelig hooked. Det var en virkelig fed fantasy, selvom det tog nogle kapitler før jeg blev virkelig fanget. Anmeldelse kan læses her.


# Kaldet fra Galathea (anmeldereksemplar fra Turbine) af Nathali Liane & Bettina Liane
Kaldet fra Galathea er en dansk YA fantasy debut. Forfatterne har lagt rigtig meget arbejde i worldbuildingen, hvilket er meget fedt. Det er en meget underholdende bog, og jeg glæder mig meget til at læse videre i serien. Anmeldelse kan læses her.


# Grimm II af Kenneth Bøgh Andersen & Benni Bødker
Flere makabre og velskrevne eventyr fra de to herrer Bøgh Andersen og Bødker, samt smukt illustreret af John Kenn Mortensen? Ja, tak siger jeg bare. Anmeldelse kan læses her.


# Darkdawn af Jay Kristoff
Darkdawn var en virkelig forrygende afslutning på en af mine yndlings fantasytrilogier. Jeg planlægger en snarlig genlæsning, for jeg læste den simpelthen alt for hurtigt første gang.


# Ravnenes hvisken 3 og Livets blod af Malene Sølvsten
Endnu en omgang helt fantastisk dansk fantasy. Jeg elsker simpelthen det univers som forfatteren har skabt, og jeg vil for altid være #teamelias. Anmeldelse af Ravnenes hvisken 3 kan læses her.


# Livet – Illustreret af Lisa Aisato
Livet – Illustreret er en utrolig smuk og stemningsfuld coffee table bog. Jeg nød virkelig at bladre den igennem og beundre de smukke illustrationer og de velvalgte ord. Anmeldelse kan læses her.


Hvad var din bedste læseoplevelse i 2020?

torsdag den 28. januar 2021

Udød af Ruben Greis

"Splejsen Tom har ikke noget kørende for sig; hverken i high school, blandt vennerne eller hjemme. Og hans nye sommerferiejob som rengøringsassistent på et forskningsinstitut er ingen undtagelse.
Da en dødbringende virus slipper løs på arbejdspladsen, ser han dog en mulighed for at blive dagens mand. De smittede minder nemlig påfaldende meget om zombierne, han kender fra film og spil.
Men hvor langt hen ad vejen holder ligheden?
Og hvad sker der, når ligheden holder op?"


[Anmeldereksemplar fra Calibat]

Tom er den spagfærdige helt, der endelig får lov til at vise sit værd i løbet af en blodig zombiekrise. Tom bruger sommerferien på at se gyserfilm og spille gyserspil sammen med vennerne, samt arbejdet som rengøringsassistent på hjerneforskningscentret Riverside Insitut. En aften på arbejde går det dog helt galt, da en dødbringende virus breder sig igennem centret, og gør de ramte til bidegale zombielignende væsner. Nu må Tom bruge sin store viden om zombier, og sammen med andre overlevende kæmpe for at forblive levende.

Jeg elsker zombiehistorier, så jeg glædede mig rigtig meget til at læse Udød. Jeg blev bestemt ikke skuffet. Udød er en virkelig underholdende zombiehistorie. Ikke særlig uhyggelig, selvom der er både meget hjernemasse og masser af blod, men til gengæld er den mega sjov. Jeg slugte den på én aften, for det var virkelig en pageturner. 

Tom er en herlig gut at følge. Han er ikke en traditionel helt, men det er det, der gør ham sej som karakter. Det er dog ikke altid helt nemt at være ham, da han ofte føler sig som det tredje hjul, og folk ikke altid vil lytte til eller tro på ham, selvom det kan potentielt redde deres liv. Heldigvis giver zombiekrisen Tom noget streetcred, og han begynder også at sige fra overfor nogle af de folk, der træder på ham. 
Paquita er en også en karakter, som vi kommer til at kende bedre, jo længere handlingen skrider frem. Hun er rapkæftet og handlekraftig, men gemmer på mere bag den hårde facade. Jeg kunne virkelig godt lide at hun ikke fandt sig i noget som helst fra hverken døde eller levende. 
De andre karakterne fra persongalleriet er måske nogle gange lidt karikerede, men det gør ikke så meget, for underholdningen er i top. Det fungerer rigtig fint, fordi man ved, at det ikke er alle, der overlever i et zombieroman. De har en rolle at spille, og de udfylder den fint. 

Sprogtonen er meget frisk, og der bliver leveret mange oneliners. Som jeg skrev tidligere er der masser af humor, og jeg kunne heller ikke lade være med at grine flere gange undervejs. Forfatteren bruger et meget filmisk billedsprog, som gør det let at forestille sig de forskellige karakterer og scener i ens indre biograf. Man kan også tydeligt mærke at forfatteren både kender og elsker zombiegenren. Han har ikke noget imod at lege med genren og tilføje noget nyt blod til de udødes rækker, hvilket jeg synes er meget fedt. 

Udød er en virkelig underholdende og meget charmerende tilføjelse til zombiegenren. Så elsker du en god blanding af zombier, action, oneliners og splat kan jeg varmt anbefale den. 



4/5 stjerner

Titel: Udød
Forfatter: Ruben Gries
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: Oktober 2020
ISBN: 9788793728622
Sideantal: 368

tirsdag den 26. januar 2021

Læsemål for 2021


Vi er godt i gang med det nye år, og siden jeg startede min blog tilbage i 2016 har jeg hvert år sat nogle læsemål for det kommende år. Det er bestemt ikke altid, at jeg gennemfører alle mine mål, men jeg kan godt lide at udfordre mig selv. I år har jeg måske ikke været så nytænkende med mine udfordringer, da der vil være nogle genganger fra de sidste par år, men jeg har fundet af, at de fungerer for mig, og at jeg nyder dem.

Goodreads Reading Challenge
Som de sidste par år har jeg sat min Goodreads Reading Challenge til 150 bøger. Jeg læste tæt på 300 bøger sidste år, så jeg satser på at kunne gennemføre dette mål.

Fokus på at få læst mine egne bøger
Jeg har haft denne udfordring de sidste par år, men den er åbenbart evig relevant. I alt sin enkelhed går den ud på at jeg vil forsøge at prioriterer mine egne bøger. Jeg bruger biblioteket rigtig meget (nu er jeg jo også bibliotekar, så lidt erhvervsskadet er man vel altid), og det fortsætter jeg med, for jeg har hverken lyst eller råd til at købe alle de bøger, som jeg læser, og her er biblioteket altså guld. Men jeg vil forsøge både at begrænse mine bibliotekslån og mine bogindkøb i årets løb, da jeg kan mærke at det er begyndt at presse mig lidt, at have så mange ulæste bøger stående. 

Færdiglæse eller komme videre i serier
Endnu en gammel kending, men jeg har SÅ mange ulæste serier stående. Sidste år havde jeg sat et specifikt antal, nemlig 10, og da jeg fik færdiglæst 23 serier, betegner jeg det som en stor succes. Og en som jeg meget gerne vil gentage. Jeg tænker stadig over om, jeg skal sætte et bestemt antal på eller om jeg skal udvælge specifikke serier, som jeg enten gerne vil læse eller komme up-to-date med. Vi må for at se, hvad jeg ender med. 

Well-Read Women
Jeg startede denne udfordring i 2016, hvor jeg skulle læse 50 udvalgte bøger, og jeg har lige præcist fået læst og anmeldt 4 i løbet af de sidste 5 år. Det er mildest talt ringe, så jeg vil rigtig gerne en større indsats i år. 

Stephen King projekt
Jeg startede dette projekt i maj sidste år, og jeg vil fortsætte med det i år.


Jeg fik aldrig rigtig realiseret mine ideer for bloggen sidste år (på grund af corona og manglede overskud), men måske bliver 2021 året hvor det endelig sker?


Sætter du læsemål?

torsdag den 14. januar 2021

- 2020 -


2020 er over, og det kunne jeg skrive meget om, men jeg har egentligt ikke rigtig lyst til det. Jeg lærte nogle ting om mig selv i 2020, som jeg sådan set er glad for at have lært, men jeg kan ikke komme udenom at det var et utroligt hårdt år på flere punkter. 
Så derfor vil jeg i stedet for fokusere på min læsning, for det har jeg nemmere at forholde mig til mig. 

Jeg fik læst 297 bøger i løbet af året. 53 af dem blev hørt som lydbøger. I alt blev det til 71.349 sider.
I gennemsnit har jeg læst 24,75 bøger om måneden og 194,94 sider om dagen.

Langt størstedelen af mine læseoplevelser har været enten gode, rigtig gode eller helt fantastiske. Det er bare virkelig skønt, og en stor faktor for at jeg bliver ved med at læse. Livet er for kort til bøger du ikke kan lide. 

Antal læste bøger og antal sider fordelt på måneder:

Januar: 30 bøger (heraf 4 lydbøger) og 7.402 sider
Februar: 18 bøger (heraf 4 lydbøger) og 4.400 sider
Marts: 23 bøger (heraf 4 lydbøger) og 6.202 sider
April: 19 bøger (heraf 5 lydbøger) og 6.302 sider
Maj: 35 bøger (heraf 5 lydbøger) og 8.827 sider
Juni: 33 bøger (heraf 6 lydbøger) og 6.793 sider
Juli: 22 bøger (heraf 4 lydbøger) og 5.682 sider
August: 16 bøger (heraf 3 lydbøger) og 5.167 sider
September: 23 (heraf 1 lydbog) og 3.969 sider
Oktober: 33 bøger (heraf 4 lydbøger) og 5.923 sider
November: 27 bøger (heraf 8 lydbøger) og 5.233 sider
December: 18 bøger (heraf 5 lydbøger) og 5.449 sider


Normalt laver jeg en liste over de bogrelaterede events, jeg har deltaget i, i løbet af året, men da jeg kun nåede et fysisk arrangement, er den ikke særlig lang:


Jeg har dog også deltaget i nogle online events i efteråret, som var virkelig gode, men dem har jeg ikke skrevet blogindlæg om. 


Det blev ikke til så mange readathons i løbet af 2020, så det håber jeg på, at gøre noget ved i løbet af 2021.



Jeg opstillede også nogle læsemål for 2020, som jeg kort vil gennemgå. Der kommer et blogindlæg om mine læsemål for 2021 inden alt for længe, men jeg vil gennemgå de gamle inden da.

Mit første mål var at læse 150 bøger - Det mål gennemførte jeg ved at læse 297 bøger.

Mit andet mål var at fokusere på mine egne bøger - Det føler jeg, at jeg gjorde, men jeg kan faktisk ikke rigtig måle det, da jeg ikke rigtig har registeret det i et ordentlig system. Det vil jeg ændre på i år.

Mit tredje mål var at færdiglæse 10 serier - Jeg fik færdiglæst 23, så wuhuu!

Mit fjerde mål var at læse 10 klassikere - Jeg fik læst 4, så det var ikke så godt.

Mit femte mål var at læse 10 fagbøger - Jeg fik læst 39, så den udfordring gik rigtig godt.

Mit sjette mål var at læse 10 digtsamlinger - Jeg var så tæt på! Jeg fik læst 9 digtsamlinger.


Tusind tak til alle som læser med her. Det er jeg rigtig glad for. 
Tusind tak til de forskellige forlag, som jeg har samarbejdet med og tusind tak til alle forfatterne, hvis bøger jeg har læst i 2020.
2021 har bare at opføre sig pænt!

tirsdag den 12. januar 2021

Illumicrate #21 - A Legacy to Protect December 2020

 
Temaet for Illumicrates december boks var A Legacy to Protect. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle forvente på baggrund af temaet, men jeg stoppede også for et godt stykke tid siden med at gå op i temaerne, da de typisk er meget brede. 


Jeg elsker Illumicrates krus, som jeg også har nævnt ved andre lejligheder, da de er i en virkelig god kvalitet, og så plejer designene også at være virkelig fine. Dette krus er inspireret af The Daevabad trilogi af S.A. Chakraborty, og jeg er vild med både design og farvevalg. Det er et virkelig flot krus. Designeren er @rosiethorns88


Boksen indeholdte også en praktisk lille neglefil, som er baseret på Avatar: The Last Airbender. Designeren er @heyatlascreative.


Den næste ting var et sæt magneter lavet af @kuhnoodleart, men jeg ved ikke hvilken fandom, karakterne stammer fra. Spoilerkortet nævner the Kaul family, men jeg aner ikke hvem de er.


@ashleydiers har lavet det her virkelig fede album til artprints. Det er så smart, og i høj grad noget jeg har brug for, for jeg har virkelig mange artprints liggende. Det bliver sgu fedt at få sat dem i orden. 


Jeg kan også rigtig godt lide denne ugeplan og to-do liste fra @herpaperworld. Jeg har nogle stykker af dem, men kan altid bruge flere. 


Månedens pin er som altid baseret på månedens bog og designet af @stacey.mcevoy.caunt. Jeg synes, at det er en rigtig fin pin, og jeg kan godt lide at de ligner tarotkort.


Endnu en gang var der to bøger med, hvilket var virkelig fedt. Den første er The Cousins af Karen M. McManus. Jeg har læst to af forfatterens bøger, og de var fine, så den her skal jeg få læst på et tidspunkt, hvor jeg er i humør til den. 


Månedens bog er The Ravens af Danielle Paige og Kass Morgan. Det er ikke en bog, som jeg har hørt om før, men jeg skal helt klart tjekke den ud på et tidspunkt.


Endnu en stærk boks fra Illumicrate, men desværre bliver den min sidste i denne omgang, da alt simpelthen er for usikkert med Brexit. 

søndag den 10. januar 2021

Nye bøger #67 - tilføjelser i december


Jeg må sige, at jeg virkelig har fået skrabet bøger til mig i løbet af december. Hele 27 nye bøger er det blevet til! Jeg tror faktisk det er det højeste antal jeg har købt/fået i en enkel måned her i år. Størstedelen af bøgerne bestilte jeg under Black Friday, da jeg faldt over nogle gode tilbud både på Saxo og Tellerups hjemmesider. Derudover har jeg modtaget et par bogbokse, og så har det jo været jul, hvor jeg også fik bøger.

Lad os komme i gang!


Weird Woods af John Miller er historier, der foregår i nogle af Englands hjemsøgte skove. Jeg elsker at læse om hjemsøgte og mystiske skove, så jeg glæder mig virkelig meget til at læse den.
The Other Bennet Sister af Janice Hadlow foregår i Jane Austens Pride and Prejudice univers. Den handler om den tredje og ofte oversete Bennet søster, Mary, så det er også en bog, som jeg ser frem til.
Horrid af Katrina Reno er til dels købt på grund af coveret og til dels fordi det er en gyserroman. Jeg glæder mig meget til at læse den.


Så er vi kommet til de bøger, som jeg købte på Tellerups hjemmeside, da de havde Black Friday tilbud.
Jeg købte en pæn stak Tamora Pierce bøger. Hun har været en af mine yndlingsforfattere fra jeg var barn, så jeg glæder mig til at få dem sat ind i reolen. Jeg købte den første bog i Numairs fortælling, som forlaget har valgt at dele i to bind - Venner & fjender og Uvejr & blodbad
Resten af bøgerne tilhører serien Cirklens fortællinger, og bøgerne er Kejserindens vilje, Kejserindens vrede, Stensmelterne, Kejseren af Yanjing og Krigsmagi.


Dernæst købte jeg to fortsættelser i nogle danske fantasyserier, som jeg glæder mig til at læse videre i.
Sjæleoffer af Henriette Hesselholdt som er tredje bind i Gudernes krig.
Elementkrigen er tredje bind i Julie Midtgaards serie Sprækken til Luscuro.


Jeg købte også Ingeborgs Fortælling af Sidsel Katrine Slej, som er første bind i en ny fantasyserie.
Lugnasad af K. L. Berger røg også med i kurven, da jeg har haft kig på den i et godt stykke tid.


Det sidste jeg købte var en stak fagbøger skrevet af Jesper W. Lindberg. Bøgerne var Jack the Ripper, Bigfoot og yetien, Ufoer og liv i rummet, Illuminati samt Uhyret i Lock Ness


Juleaften fik jeg serien Apollons Prøvelser af Rick Riordan, som består af Det skjulte orakel, Den dunkle profeti, Den brændende labyrint og Tyrannens gravkammer (5. og sidste bog udkommer på dansk i februar).


I novembers FairyLoot boks modtog jeg These Violent Delights af Chloe Gong, mens decembers boks indeholdte Master of One af Jaida Jones & Dani Bennett.
Novembers Illumicrate indeholdte hele to bøger - Legendborn af Tracy Deonn og The Once and Future Witches af Alix E. Harrow.

Har du købt nogle spændende bøger for nyligt?

torsdag den 7. januar 2021

Aurora Rising af Amie Kaufman og Jay Kristoff

"The year is 2380, and the graduating cadets of Aurora Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the Academy would touch…

A cocky diplomat with a black belt in sarcasm. A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates. A smart-ass techwiz with the galaxy’s biggest chip on his shoulder. An alien warrior with anger management issues. A tomboy pilot who’s totally not into him, in case you were wondering.

And Ty’s squad isn’t even his biggest problem—that’d be Aurora Jie-Lin O’Malley, the girl he’s just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler’s squad of losers, discipline-cases and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.

Nobody panic."


Aurora Rising er den første bog i en ny serie af Amie Kaufman og Jay Kristoff. Jeg havde rigtig store forventninger til den, da jeg elskede deres første serie The Illuminae Files. Det er også en bog, der er blevet hypet rigtig meget. De fleste af mine forventninger blev indfriet, men der var også ting, som ikke helt fungerede for mig.

Historien foregår langt ude i fremtiden, nærmere bestemt år 2380, og vi er på rumstationen Aurora Academy, der træner rekrutter til forskellige missioner. Tyler er den bedste i klassen og forventer at få et hold/squad sammensat af flok, der er lige så dygtige og velopdraget som ham. Desværre kommer hans heltemod i vejen for hans ambitioner, da han redder Aurora, der har været i cryosøvn i over 200 år. Tyler ender med at være leder for tre problemmagere, Kal, Finian og Zila. Han får dog også selskab af Scarlett, som er hans tvillingsøster, samt bedstevennen Cat. Det viser sig af Auroras liv er i fare, og de andre bliver involveret i både at holde hende i live og finde ud af, hvorfor hun er efterstræbt på livet. Til sammen bliver de Squad 312.
 
Handlingen er meget klassisk rumeventyr indeholdende forskellige alienracer, konflikter, højspændt action, en forbryderisk underverden, bedrag, overnaturlige evner, venskaber og et drys af kærlighed. 
Plottet er underholdende, men jeg havde gennemskuet det meste af det på forhånd. Men det gjorde som sådan ikke noget for min læseoplevelse. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem. Aurora Rising er lidt af en pageturner og meget filmisk i sin skrivestil. Slutningen var også meget spændende, så jeg glæder mig til at læse videre i serien. 

De syv karakterer i Squad 312 skifter til at fortælle historien, og det giver et rigtig godt flow i historien. Deres stemmer er meget forskellige fra hinanden, så de ikke drukner i mængden. Det er også en rigtig god hjælp at navnet på fortælleren står øverst ved hvert nyt kapitel (I lydbogen er der brugt forskellige skuespillere, for de syv karakterer, og det fungerer også rigtig godt).

Aurora Rising er en karakterdreven historie det meste af vejen, og det kan både være en styrke og en svaghed. Forfatterene har brugt rigtig meget tid og ikke mindst ord på at give karakterne bestemte karakterbeskrivelser. Problemet er at karakterne bliver mere eller mindre fastlåste i disse beskrivelser en stor del af tiden, hvilket virkelig er en skam, for så får vi som læsere kun set en lille del af deres personlighed.
Eksempelvis bliver lederen Tylers smilehuler hele tiden beskrevet som killer dimples og lignede. Han bruger dem hele tiden til at charmere folk, og det blev sgu lidt trættende i længden. Smilehulerne og det at han åbenbart er god til ALT bliver nærmest hans eneste karakterbeskrivelser, selvom han også indeholder meget andet. (Det bliver heldigvis også vist nogle steder i historien). 
Zila er også en karakter, som jeg synes bliver en kende træls beskrevet (for at sige det på godt jysk). Hendes afsnit er SÅ korte, og for det meste intetsigende. Man kommer slet ikke ind under huden på hende. De andre beskriver hende som en sociopat, og jeg ved virkelig ikke hvad grunden er til at hun er med. Hun gør ikke særlig meget for plottet andet end at skyde folk. Jeg vil virkelig gerne lære at kende hende bedre for hendes funktion som Brain/gruppens videnskabskvinde, synes jeg er meget spændende. Jeg krydser fingre for, at hun får lov til at udfolde sig mere i den næste bog.

Når det nu er sagt, finder jeg de fleste karakterer interessante, når jeg ser ud over de gentagende karakterbeskrivelser. Jeg elskede for eksempel Finian. Han var virkelig en fantastisk karakter (og måske også den der var bedst beskrevet?). Det er især deres relationer med hinanden, som jeg synes er virkelig godt beskrevet, Til at starte med vil de fleste af dem helst ikke være i sammen rum med de andre. Men deres indbyrdes forhold udvikler under deres mission, og det er altså en fryd at læse, hvordan de får et tættere samarbejde, når faren ånder dem i nakken. De fleste af dem er også forskellige grader af sassy, ironiske og sarkastiske, så dialogerne er meget underholdende. 

Aurora Rising er en underholdende sci-fi spaceopera fortælling, og jeg vil anbefale den til dem, der godt kan lide et godt rumeventyr med nogle farverige karakterer. 


3,5/5 stjerner

Titel: Aurora Rising
Forfattere: Amie Kaufman & Jay Kristoff 
Serie: The Aurora Cycle #1
Sprog: engelsk
Forlag: Rock the Boat
Udgivet: 7. maj 2019
ISBN: 9781786075338
Sideantal: 470

tirsdag den 5. januar 2021

FairyLoot #41 - Thick as Thieves December 2020


Det er blevet tid til at unboxe decembers FairyLoot. Denne gang var temaet Thick as Thieves.


Den første ting i boksen var denne strikket hue, som er inspireret af en af mine yndlings børnebøger, The Hobbit af J.R.R. Tolkien. Det er en fin hue, som jeg glæder mig til at tage i brug. Designeren er @jezhawk


Den næste ting var denne "falske" bog, som er velegnet til at opbevare bogmærker og andre små ting i. Jeg har allerede næsten fyldt de tidligere "falske" bøger, som jeg har modtaget, så det er meget godt at jeg får en nu. @noverantale har designet den.


Der bliver længere og længere mellem de fysiske breve, men jeg synes nu alligevel at denne brevåbner formet som et sværd er ganske smart. Om ikke andet kan den altid pynte på en af bogreolerne eller skrivebordet. Sværdet er inspireret af Throne of Glass af Sarah J. Maas.


Boksen indeholdte også en vægkalender med illustrationer af forskellige boglige karakterer, som er designet af @dominiquewesson. Jeg kommer nok desværre ikke til at bruge den, da jeg ikke har brugt vægkalendere i flere år.


Denne fine lille notesblok vil være ganske fin at skrive små to-do lister og andre noter ned på. @eunicify.art står bag designet, som er baseret på Children of Blood and Bone af Tome Adeyemi.


Dette fine artprint forestiller karakterne fra The Raven Cycle af Maggie Stiefvater og tegnet af @_saintdri. Det kommer til at se fint ud på en af mine bogreoler.


Månedens tarotkort er igen baseret på karakterer fra House of Earth and Blood af Sarah J. Maas og designet af @arz28.


Månedens bog er Master of One skrevet af Jaida Jones & Dani Bennett. Det er ikke en bog, som jeg har hørt om før. Det er en fantasy fortælling med feer, trolddom og et tyveri. Det er en murstensroman, men kapitlerne er korte, så forhåbentlig er den lidt af en pageturner, når jeg kommer i gang med den. 

søndag den 3. januar 2021

December 2020


[Regnum Mortis er et anmeldereksemplar fra Valeta // Leoniderne er et anmeldereksemplar fra GyldendalUng]

December var en lidt mærkelig måned (ligesom størstedelen af året har været). Jeg følte aldrig rigtig, at jeg kom i "rigtig" julestemning, men jeg havde en rigtig hyggelig juleaften sammen med familien. Jeg har haft en del ferie, hvilket har været dejligt. Kunne godt have brugt noget mere solskin/lys/frostvejr i stedet for al gråvejret, men sådan blev det ikke.
__________

Jeg fik læst 18 bøger i løbet af december. 5 af dem blev hørt som lydbøger. I alt blev det til 5.449 sider. 

Jeg besluttede mig for at genlæse Regnum Mortis, så den var igen den længste bog med sine 579 sider, mens den korteste var tænkepausen Fantasi på kun 60 sider.

Jeg genlæste en del favoritter i løbet af december, heriblant Magnus Chase trilogien, Regnum Mortis, Livets blod, A Curse So Dark and Lonely, Leoniderne samt Julemandens Død.

Invester i livet og Kontorkoma var nogle rigtig spændende fagbøger. Superfeministerne var også en fin grafisk roman, mens Aurora Rising var en virkelig god lydbog.
Der var ingen skuffende læseoplevelser i december, hvilket var virkelig dejligt. 
__________

I 2020 har jeg sat mig nogle læsemål, hvor jeg gerne vil færdiglæse flere serier, læse flere digte, fagbøger og klassikere. Jeg vil derfor bruge min månedsopsamling på at gøre status over, hvor meget jeg har nået i løbet af måneden. Derudover vil det forhåbentlig gøre, at jeg ikke så let glemmer udfordringerne.

Færdiglæse 10 serier:
23. Spejlporten af Patrick Leis

Læse 10 faglitterære bøger:
34. Yes, det er fredag?! af Niels Sønderby Christensen
35. Invester i livet af Pernille Wahlgren & Jane Bækgaard
36. Fantasi af Andreas Lieberoth
37. Superfeministerne af Mirion Malle
38. Money makeover mindset af Carina Svendsen
39. Kontorkoma - Fra støj til fordybelse i dit arbejde af Pia Hauge
__________

De to første uger af januar byder på hjemmearbejde (medmindre der kommer ændringer), hvilket gør at jeg skal huske at komme ud og gå nogle ture mens det er lyst. Det har jeg været dårlig til i de gråtunge november og december, så det vil jeg gerne ændre.
Derudover har jeg mange læseplaner for det nye år, som jeg glæder mig til at kaste mig over. (Der kommer også noget på bloggen).
Hus & have projekter er der også nok af, så jeg glæder mig til at kommer i gang.


Læste bøger:
Niels Sønderby Christensen: Yes, det er fredag?! 
Rick Riordan: Thors Hammer (Magnus Chase and the Gods of Asgard #2) (lydbog)
Patrick Leis: Drømmepassagen (Spejlporten #2)
Pernille Wahlgren & Jane Bækgaard: Invester i livet
Linn Skåber: Til ungdommen
Rick Riordan: De dødes skib (Magnus Chase and the Gods of Asgard #3) (lydbog)
Andreas Lieberoth: Fantasi (Tænkepause #83) (lydbog) 
Patrick Leis: Tågefolket (Spejlporten #3)
Mirion Malle: Superfeministerne 
Patrick Leis: Blodherskeren (Spejlporten #4) 
Patrick Leis: Regnum Mortis (Necrodemic #5) (anmeldereksemplar)
Carina Svendsen: Money makeover mindset
Malene Sølvsten: Livets blod 
Amie Kaufman & Jay Kristoff: Aurora Rising (The Aurora Cycle #1) (lydbog)
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely (Cursebreakers #1)
Pia Hauge: Kontorkoma - Fra støj til fordybelse i dit arbejde
Nanna Foss: Leoniderne (Spektrum #1) (anmeldereksemplar)
Kenneth Bøgh Andersen: Julemandens Død (lydbog)