Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 17. november 2020

Grimm II af Kenneth Bøgh Andersen & Benni Bødker

"Velkommen tilbage til Grimms grumme verden og til ti historier, der på en og samme tid er både gamle og helt nye.
Forfatterne Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har gendigtet endnu ti af brødrene Grimms bedste og mest grufulde eventyr, så vi kommer helt ind i fortællingerne og langt ind i den farlige verden, der var engang.
Glæd dig til en samling rigtig gode historier, der får hårene til at rejse sig, og som samler familien."


Grimm ○

Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har endnu en gang slået hovederne sammen og genfortalt 10 af Grimms eventyr. Og igen er det den talentfulde monstertegner John Kenn Mortensen, der illustrerer de grumme eventyr.

Da jeg fandt ud af, at der ville komme en Grimm II, blev jeg vildt begejstret, for deres første eventyrsamling Grimm, er virkelig fantastisk. Så mine forventninger var naturligvis høje, og heldigvis blev de også indfriet. 

Bogen har også et forord, hvor forfatterne kort fortæller om eventyrgenrens kendetegn, samt et efterskrift, hvor de kort fortæller om det oprindelige eventyr sammen med deres ændringer og bemærkninger.
De 10 eventyr er denne gang: Snehvide // Hånden og kniven // Bjørnemanden // Sommer og vinterhaven // Det blå lys // De tre håndværkere // Enebærtræet // Sesambjerget // Mariabarnet // Tornerose.
Eventyrene er tro mod Grimms originale, og de selvfølgelig virkelig grumme. Vi kommer både omkring misundelse, hævn, barnemord og kannibalisme, for at nævne nogle få ting. De her eventyr er selvsagt ikke for svage sjæle, for der bliver ikke lagt fingre eller andre kropsdele imellem. De er uhyggelige, grusomme og rædselsvækkende. 

Den frygt som gennemsyrer eventyrene er nærmest til at tage og føle på. Frygten for ikke at blive elsket, blive forladt af en forælder eller ligefrem hadet af ens nærmeste. Frygten for døden, mørket eller de monstre, der gemmer sig i det bliver berørt. Også følelser som jalousi, misundelse og hævn kommer i spil. Håbet spiller også en rolle i nogle af eventyrene, og for det meste er det godt. Men nu har vi jo med to gysermestre at gøre, så håbet kan nogle gange også blive en bittersød affære.

Endnu en gang brillerer John Kenn Mortensen med sin mørke og dyster streg. De giver lige det ekstra til de makabre historier. Jeg kunne kigge på hans tegninger hele dagen. 

Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har atter en gang fremtryllet en velskrevet samling af uhyggelige fortællinger. Grimm II er solid og tankevækkende underholdning, som får den varmeste (eller ondeste) anbefaling herfra.


5/5 stjerner

Titel: Grimm II - Grumme eventyr genfortalt for gamle og unge
Forfattere: Kenneth Bøgh Andersen & Benni Bødker // Illustrator: John Kenn Mortensen
Serie: Grimm #2
Sprog: dansk
Forlag: People's Press
Udgivet: 3. oktober 2019
ISBN: 9788770365789
Sideantal: 235

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar