Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 25. juni 2020

The Painted Man af Peter V. Brett

"As darkness falls after sunset, the corelings rise—demons who possess supernatural powers and burn with a consuming hatred of humanity. For hundreds of years the demons have terrorized the night, slowly culling the human herd that shelters behind magical wards—symbols of power whose origins are lost in myth and whose protection is terrifyingly fragile. It was not always this way. Once, men and women battled the corelings on equal terms, but those days are gone. Night by night the demons grow stronger, while human numbers dwindle under their relentless assault. Now, with hope for the future fading, three young survivors of vicious demon attacks will dare the impossible, stepping beyond the crumbling safety of the wards to risk everything in a desperate quest to regain the secrets of the past. Together, they will stand against the night."


Hver nat når mørket falder på, stiger en række dæmoner op fra The Core for at terrorisere menneskene. Det eneste der beskytter menneskerne er en række magiske symboler, der holder dæmonerne væk. Hvis symbolerne ikke er tegnet op ordentlig eller hvis de bliver ødelagte kan dæmonerne trænge igennem barrieren og såre og dræbe menneskene. I The Painted Man følger vi tre hovedpersoner, der som børn har overlevet grumme dæmonangreb, der har påvirket dem radikalt.

The Painted Man er desværre endnu en bog, der har fået lov til at stå ulæst på min reol alt for længe. Og det er virkelig en skam, for det er en virkelig solid fantasyroman, der er utrolig medrivende og meget spændende.
Vi følger som sagt tre forskellige hovedpersoner fra de er børn til de bliver voksne. Arlan som drømmer om at tage kampen op mod dæmonerne og finde de tabte kampsymboler, Leesha som bliver urtesamler og healer samt Rojer, der arbejder som gøgler og har et helt særligt talent. Jeg kan rigtig godt lide dette trekløver, som skiftes til at fortælle deres historier, indtil de mødes i den sidste tredjedel af bogen. Det fungerer rigtig godt. Da vi følger dem fra barnsben får vi rigtig meget karakterudvikling, hvilket jeg virkelig godt kunne lide, for de er nogle spændende karakterer, der både oplever godt og ondt. Jeg synes, man kommer godt ind under huden på dem, og får en stor forståelse for deres følelser, tanker og motivationer.

Universet er meget dystert og mørkt. Man får et godt indtryk af at der bliver færre og færre mennesker, og at de er trængte af dæmonerne. De fleste har accepteret denne skæbne, men der er enkle, der ikke vil lade sig styre af frygt og derfor tager kampen op.
Jeg synes at magisystemet var meget interessant. Der er nogle virkelig gode beskrivelser af, hvordan symbolerne virker, og hvordan de ser ud.
Jeg var også vild med alle beskrivelserne af dæmonerne. Der findes flere forskellige slags som stendæmoner, luftdæmoner, ilddæmoner, og hver har de deres egne styrker og svagheder. Men som altid er det ikke kun dæmonerne, der er en trussel mod menneskerne. Andre mennesker kan være en endnu større trussel. Forfatteren har gjort universet meget troværdigt og det er simpelthen bare fedt at læse og leve sig ind i.

Elsker du fantasy, vil jeg anbefale dig at læse The Painted Man. Det er en fantastisk og velskrevet roman, og jeg glæder mig utrolig meget til at læse videre i serien.



5/5 stjerner

Titel: Peter V. Brett
Forfatter: The Painted Man
Serie: Demon Cycle #1
Sprog: engelsk
Forlag: Voyager
Udgivet: 1. januar 2013 // oprindelig udgivet september 2008
ISBN: 9780007492541)
Sideantal: 544

2 kommentarer:

  1. Er helt enig - læste den for nogle måneder siden og var helt skudt i den. Har købt anden bog, som nu står og venter på, at jeg får den læst - men havde lige nogle andre bøger, der lige skulle læses først ;-)


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er helt vild god. Har også næste bog stående klar, så må vi se hvor mange andre bøger, der skal læses først :)

      Slet