Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 4. juni 2020

Dødt kød - dag 3 af Nick Clausen

"De døde er vågnet. Drevet af en umættelig sult. På evig jagt efter frisk kød. Smitten spreder sig som pesten. Intet står imellem de udøde og menneskeheden. Er det for sent at redde verden fra katastrofen?"


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Facet]

Dødt kød - dag 1Dødt kød - dag 2

Med Dødt kød - dag 3 begynder zombiesnebolden for alvor at rulle, og jeg elsker det!

Bogen starter med at vi møder William, der arbejder på sygehuset som portør. Han er nede i kælderen, hvor han går forbi en lukket dør. Dørhåndtaget bevæger sig op og ned og William tror at nogle er blevet låst derinde, så han åbner døren. Det er bare ikke mennesker, der gemmer sig bag døren, men derimod to zombier, og hvis I har læst Dødt kød - dag 2 ved I hvem det er. Og så er vi ellers i gang, og jeg skal love for at det bliver en intens dag 3.

Jeg havde virkelig glædet mig til at sætte tænderne i Dødt kød - dag 3, fordi jeg synes at det er et spændende koncept, hvor hver bog fortæller zombie apokalypsen én dag af gangen. Det er ikke noget jeg har set før, og jeg har læst mange zombiehistorier. Samtidig startede vi på dag 1 stille og roligt ud med et afsidesliggende hus, tre unge mennesker og et par zombier, og så har de efterfølgende bøger gjort det større og større. Nu er vi så kommet til dag 3, hvor det for alvor begynder at rulle hurtigt. Denne måde giver en virkelig god og intens spændingsopbygning. Vi får hele tiden et lag mere på historien, et lag mere på karakterne (dem der overlever), og et lag mere på konsekvenserne. For var det allerede for sent at stoppe zombierne på dag 1? Det er jeg i hvert fald meget spændt på at finde ud af.

Jeg var rigtig glad for William. Han var handlekraftig person, som tog zombierne alvorlig fra starten, hvilket jeg var vild med. Der var ikke så meget pis med ham. Dan er også tilbage, og han har virkelig haft nogle hårde dage. Han er også en handlekraftig karakter bare på en anden måde end William. Vi møder også Mille, som også virker ganske interessant. Jeg håber vi lærer hende bedre at kende i den næste bog. Man skal aldrig knytte sig for tæt til karakterer i zombiehistorier, men jeg krydser fingre for at dette trekløver overlever lidt endnu.

Dødt kød - dag 3 er endnu en velskrevet zombiehistorie. Der er endnu mere blod og splat i dette bind, da zombierne for alvor er ved at sprede sig. Der er også godt med gys og spænding fra første side, så man sidder limet til siderne. Elsker man gys og zombier vil jeg helt klart anbefale denne serie.



4,5/5 stjerner

Titel: Dødt kød - dag 3
Forfatter: Nick Clausen
Serie: Dødt kød #3
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Facet
Udgivet: 2019
ISBN: 9788793456600
Sideantal: 151

2 kommentarer:

  1. Kommer der en 4?

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er kommet en 4'er på engelsk, som kan købes online. Jeg tror desværre ikke at den kommer på dansk, men du kan altid kontakte forfatteren og spørge :)

      Slet