Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 18. september 2018

Stalking Jack the Ripper af Kerri Maniscalco

"Seventeen-year-old Audrey Rose Wadsworth was born a lord's daughter, with a life of wealth and privilege stretched out before her. But between the social teas and silk dress fittings, she leads a forbidden secret life.
Against her stern father's wishes and society's expectations, Audrey often slips away to her uncle's laboratory to study the gruesome practice of forensic medicine. When her work on a string of savagely killed corpses drags Audrey into the investigation of a serial murderer, her search for answers brings her close to her own sheltered world."



Jeg havde rimelig store forventninger til Stalking Jack the Ripper af Kerri Maniscalco, som foruden et fedt cover lød virkelig spændende. Den var heller ikke særligt lang, lidt over 300 sider, så jeg havde håbet på, at jeg kunne læse den ret hurtigt. Desværre kom det ikke til at ske, og jeg var en smule skuffet da jeg vendte sidste side, men det vender jeg tilbage til, da vi lige tager et kort resume først.

Audrey Rose Wadsworth er en ung kvinde fra en fornem familie, der lever sidst i 1800-tallet på det tidspunkt, hvor Jack the Ripper hærger London. Hun vil gerne være retsmediciner, som onklen, men desværre er det hverken acceptabel arbejde eller interesse for en kvinde af hendes stand. Hendes far er især imod det, da han er blevet meget overbeskyttende efter morens død. Audrey Rose har også en storebror, som hun har et godt forhold til. Men Audrey Rose går selvfølgelig bag farens ryg og assisterer onklen i arbejdet med de døde. Så kommer Jack the Ripper på banen og Audrey Rose bliver selvfølgelig indblandet.

Jeg ville så gerne have elsket denne bog, for på papiret lyder den så meget som noget jeg vil holde af. Jeg havde regnet med uhygge, blod, mord og mysterie. Det var ikke rigtig det jeg fik. For Stalking Jack the Ripper er mere en kærlighedshistorie mellem Audrey Rose og den arrogante (og virkelig irriterende) Thomas Cresswell, som er god nok på bunden. Det havde jeg ikke lige set komme, og jeg ville helst have været fri for denne irriterende og ligegyldige kærlighedsaffære med en fyr, som jeg ikke rigtig brød mig om. Jeg ville hellere have noget mere mordmysterie end Audrey Roses tanker om hvad Thomas synes om hende. Hvis kærlighedshistorien havde været gjort anderledes og havde haft mere tid til at udvikle sig, ville jeg højst sandsynligt ikke have haft noget imod den, men jeg synes bare at det gik alt for hurtigt og tog fokus fra det egentlig plot, som jeg synes var mere interessant, nemlig at finde og afsløre Jack the Ripper.

Som karakterer kom Audrey Rose ikke rigtig ind under huden på mig. Jeg var vild med at hun interesserede sig for videnskab, opklaringen af de voldlige mord og samtidig også gik op i sit udseende uden at det kammede over. Jeg synes bare at der var for lidt videnskabsscener. Jeg ville gerne have haft noget mere. Hun tog også nogle lidt mærkelige valg engang imellem. Eksempelvis gik hun ud om natten alene, mens en kvindemorder var på fri fod. Det er måske ikke lige det smarteste.
Jeg håber at Audrey Rose vokser på mig i den næste bog, som jeg helt sikkert vil læse, da den handler om Dracula.

Jeg kunne rigtig godt lide atmosfæren i bogen. Jeg kunne næsten mærke den tætte Londontåge og de mørke gyder, hvor alt kunne stå på lur efter én. Det var virkelig godt, og jeg var også vild med at bogen var krydret med billeder og fotografier fra omkring 1800-tallet. Det gav et ekstra pift til historien. Jeg var også vild med hele mysterieplottet og skurkens motivation for at begå de groteske mord. Det var virkelig spændende læsning, som desværre druknede lidt i kærlighedsplottet.

Det skal ikke forstås som at Stalking Jack the Ripper er en dårlig bog, for det synes jeg ikke at den er. Den er fin underholdning, men desværre heller ikke mere end det efter min mening. Jeg vil helt klart læse den næste bog i serien, da den handler om Dracula, men jeg tror, jeg vil skrue mine forventninger en smule ned. Nu har jeg jo også en bedre ide om, hvad jeg går ind til og kan indrette mig derefter.


3/5 stjerner

Titel: Stalking Jack the Ripper
Forfatter: Kerri Maniscalco
Serie: Stalking Jack the Ripper #1
Sprog: engelsk
Forlag: Jimmy Patterson Books
Udgivet: 5. september 2017 (denne udgave) / oprindelig udgivet 20. september 2016
ISBN: 9780316273510
Sideantal: 318

Ingen kommentarer:

Send en kommentar