Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 25. september 2018

The Prince and the Dressmaker af Jen Wang

"Paris, at the dawn of the modern age:

Prince Sebastian is looking for a bride―or rather, his parents are looking for one for him. Sebastian is too busy hiding his secret life from everyone. At night he puts on daring dresses and takes Paris by storm as the fabulous Lady Crystallia―the hottest fashion icon in the world capital of fashion!

Sebastian’s secret weapon (and best friend) is the brilliant dressmaker Frances―one of only two people who know the truth: sometimes this boy wears dresses. But Frances dreams of greatness, and being someone’s secret weapon means being a secret. Forever. How long can Frances defer her dreams to protect a friend?"


Jeg opdagede The Prince and the Dressmaker på biblioteket ved et tilfælde. Forsiden vakte min interesse med dens enkle stil, og jeg besluttede mig for at undersøge den nærmere. Det er jeg rigtig glad for at jeg gjorde, for The Prince and the Dressmaker er en virkelig sød historie om de unge mennesker og deres drømme.

Frances er en ung kvinde, der arbejder på en systue. Hun drømmer om at komme til at designe fantastiske kjoler, og en dag får hun chancen. Hun bliver hyret til at designe kjoler til en mystisk kunde, der hurtigt viser sig for at være Prins Sebastian. Sebastian kan godt lide at gå med kjoler, men det er en stor hemmelighed, da han er bange for, at hans forældre vil slå hånden af ham, hvis de fandt ud af det. Derfor påtager han sig identiteten Lady Crystallia, og det er kun Frances og tjeneren Emile, der kender hemmeligheden. Frances og Sebastian bliver hurtigt bedstevenner og sammen indtager de Paris' modeverden, men alt bliver ikke ved med at gå perfekt for dem.

The Prince and the Dressmaker er simpelthen så sød en historie, der er fuld af drømme, håb, længsler og mod. Modet til at være anderledes og gå imod omverdens forventninger. Det er virkelig interessant at følge Sebastians identitetskamp. Han ved hvem han er, og ved hvad der gør ham glad, men samtidig frygter han omverdens dom, for hvem vil bryde sig om at have en prins, der elsker at gå i kjoler?
Frances er nødt til at være en hemmelighed på grund af Sebastians hemmelighed, men hun savner at kunne få omverdens anerkendelse for hendes fantasifulde designs. Frances og Sebastian er to karakterer, som er vældig nemme at holde af. Man følger deres op- og nedture, mens de forsøger at findes deres plads i livet. Jeg kom også til at holde meget af Sebastians far, kongen. Han var simpelthen så sjov til tider og en vældig flink omend en meget bestemt mand.

Tegnestilen er enkel, men meget udtryksfuld. Den er fuld af farver og fine detaljer. Jeg synes virkelig godt om den og den understøttede historien meget smukt. Historien måtte meget gerne have været længere for min skyld, da den var så sød (uden at være alt for sukkersød), og fordi jeg holdt meget af Frances og Sebastians forhold.

The Prince and the Dressmaker er en dejlig historie, som jeg vil anbefale til alle, der ønsker at læse en hjertevarm historie.


4/5 stjerner

Titel: The Prince and the Dressmaker
Forfatter: Jen Wang
Serie: -
Sprog: engelsk
Forlag: First Second
Udgivet: 13. februar 2018
ISBN: 9781626723634
Sideantal: 288

Ingen kommentarer:

Send en kommentar