Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 9. juni 2020

De tolv af Justin Cronin

"I De tolv fortsætter historien om regeringseksperimentet, der gik galt og resulterede i, at tolv dødsdømte fanger udviklede sig til blodtørstige dræbermaskiner og efterlod deres ofre som vampyrer. En gruppe overlevende kæmper nu for at holde sig i live og vil forsøge at finde de oprindelige tolv inficerede. Men de har slet ikke forstået omfanget af den katastrofe, de står midt i, for deres fjende har helt nye planer."


○ Den første 

De tolv er anden bog i Justin Cronins undergangstrilogi. Jeg var vild med Den første, så jeg var rigtig spændt på om fortsættelsen kunne leve op til min hype.

Verden går under i en hær af blodtørstige viraler (en slags vampyrer), der bliver kontrolleret af De tolv. De tolv var dødsdømte mordere, som under nogle eksperimenter blev forvandlet til udødelige og blodtørstige dræbermaskiner. Amerika er nu et land i forfald med små samfund af mennesker, der forsøger at overlever den natlige rædsel. Der er dog også nogle mennesker som kæmper imod viralerne, såsom Peter og Alicia, som vi også fulgte i den første bog. Der er selvfølgelig også den mystiske Amy, der spiller en helt særlig rolle i at overvinde De tolv.

Ligesom Den første springer De tolv i tid og sted. Vi hopper mellem romanens nutid, som er år 97 (5 år efter handlingen i Den første) og år 0, hvor verden gik under. Romanen tager også en enkel smuttur til år 79, som har stor personlig betydning for nogle af karakterne. Bagerst i romanen er der en oversigt over de vigtigste karakterer og hvilket år vi møder dem i. Det er meget rart, da der er mange karaktere med i denne murstensroman.
Der er også rigtig mange handlingstråde, der væver sig ind og ud af hinanden, men det er ikke svært at følge med. Tværtimod er de mange handlingstråde og karakterer med til at gøre De tolv til en virkelig spændende fortælling. Jeg er også vild med at vi får mere at vide om, hvad der skete i tiden omkring år 0. Cronin forstår virkelig at udvide sit univers på en virkelig god måde.

Cronin skriver virkelig godt og er fortræffelig til at beskrive de forskellige miljøer og de mange menneskeskæbner, som vi møder og enten kommer til at holde af eller hade. For som i de fleste dystopiske/postapokalyptiske kan mennesker være den største trussel mod mennesker. Der er også en del action- og spændingsscener, som holdt mig klinet til siderne.

De tolv er en virkelig god toer, der formår at udvide universet, hvad både angår handling og karakterer, og som levere et stramt og nervepirrende plot. Det er en virkelig episk serie, og jeg glæder mig så meget til at læse den tredje og sidste bog.


4/5 stjerner

Titel: De tolv // Originaltitel: The Twelve
Forfatter: Justin Cronin
Serie: The Passage #2
Orginalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivet: 31. oktober 2012 (denne udgave) / oprindelig udgivet 16. oktober 2012
ISBN: 9788711438589
Sideantal: 751

Ingen kommentarer:

Send en kommentar