Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 18. januar 2016

MilkyWay Meat - Sanddæmonen af LG Jensen

"Da småforbryderen William bliver knaldet under en razzia, sender hans far ham ud til Rumstation Valhal for at blive slagterlærling hos MilkyWay Meat.

De ansatte hører ikke til blandt Guds bedste børn, men William får mulighed for at udleve en drøm om at se fremmede verdener og fjerne planeter. En drøm der snart bliver et mareridt, da rumslagterne får en opgave, der sætter selv den mest hårdkogte jæger på en alvorlig prøve" (fra bogens bagside).


I denne ungdomsbog følger vi William, der er afhængig af Krydderi (et fremtidsnarkotikum), og som bliver anholdt, mens han er det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. William bliver clean og 18 år, og det er på tide at ham gør noget ud af livet. Det mener Williams far i hvert fald for, han skaffer William en plads som slagterlæring. Og for første gang får William lov til at se universet, som han altid har ønsket sig. Stedet hvor William kommer i lære er MilkyWay Meat. Et firma der rejser til de yderst grænser af rummet for at jage og slagte de mest velsmagende væsner. MilkyWay Meat får til opgave at fange og slagte en Sanddæmon, der er et yderst farligt rovdyr at jage, men fortjensten ved at nedlægge et sådan dyr er risikoen værd. I hvert fald til at begynde med, men alt er ikke som det ser ud til, og en skjult trussel ønsker at stoppe MilkyWay Meat for enhver pris.

MilkyWay Meat - Sanddæmonen er en interessant hybrid af science fiction og horror. Den er en page-tuner med en aktionspækket historie og gode oneliners. Sproget er levende og legende, som især kommer til udtryk i samspillet mellem den brogede folk af ansatte i MilkyWay Meat, der har en jovial og drillende omgangstone til hinanden. Jeg savnede lidt at nogle af personerne fik lidt mere spilletid, for de virkede som interessante karakterer, der havde noget mere på hjerte. Forsiden fandt jeg desværre lidt kedelig, og havde jeg ikke fået bogen anbefalet af en kollega er det slet ikke sikkert at jeg overhovedet havde opdaget den, og det havde været en stor skam. Det er en nemlig en utrolig underholdende bog, der bliver slugt på et par timer. 

Jeg håber denne bog får en 2'er på et tidspunkt, for det er et spændende univers som LG Jensen har skabt. Og jeg har allerede lånt nogle flere bøger af L. G. Jensen, for nu har jeg fået lyst til at udforske hans forfatterskab.

4/5 stjerner

MilkyWay Meat - Sanddæmonen af LG Jensen
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2010
280 sider

2 kommentarer:

  1. Den lyder ret spændende, men sikke da et frygteligt cover; man skulle ikke tro den kun er fra 2010!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er godt nok ikke særlig kønt. Og det er virkelige en skam, når man ved hvor meget et godt cover er med til at sælge bogen.

      Slet