Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 12. februar 2018

From Bad to Cursed af Katie Alender

"Alexis is thrilled when her sister joins a club; new friends are just what Kasey needs. It's strange, though, to see how fast the girls in The Sunshine Club go from dorky and antisocial to gorgeous and popular. Soon Alexis learns that the girls have pledged an oath to a seemingly benevolent spirit named Aralt. Worried that Kasey's in over her head again, Alexis and her best friend Megan decide to investigate by joining the club themselves. At first, their connection with Aralt seems harmless. Alexis trades in her pink hair and punky clothes for a mainstream look, and quickly finds herself reveling in her newfound elegance and success. 
Instead of fighting off the supernatural, Alexis can hardly remember why she joined in the first place. Surely it wasn't to destroy Aralt...why would she hurt someone who has given her so much, and asked for so little in return?"From Bad to Cursed er anden del af trilogien Bad Girls Don't Die.
Efter de dramatiske hændelser i Bad Girls Don't Die har Alexis' søster Kasey været indlagt på en speciel institution, for at kunne bearbejde det hele. I mellemtiden har Alexis haft en mere eller mindre rolig hverdag med bedsteveninden Megan og kæresten Carter. Alexis og hendes forældre har dog været nødt til at flytte i et nyt hus, og folk hvisker stadig en smule i krogene om Kasey, og hvad de tror skete. Men Alexis' hverdag bliver vendt på hovedet igen, da Kasey bliver udskrevet og skal begynde på den samme skole som Alexis. Alexis er meget på vagt over for sin søster, stoler på den ene side ikke rigtig på hende og på den anden side vil hun bare gerne have at hun får nogle venner. Og det gør Kasey også. Hun bliver nemlig medlem af The Sunshine Club, som gør upopulære piger populære. Og det er der jo slet ikke noget underligt ved eller... Det synes Alexis der er, og snart bliver hun og Megan selv medlemmer så de kan holde øje med Kasey og finde ud af hvad hun har rodet sig ud i. Og det er bestemt ikke småting, da det kommer til stykket, og snart er Alexis begravet i det overnaturlige igen.

Alexis er nok den af de to søstre, der kommer aller tættest på det overnaturlige denne gang. Det har lidt af en påvirkning på hendes personlighed og opførelse. Hun bliver direkte ubehagelig over for nogle af de mennesker, der er tættest på hende. Det skyldes selvfølgelig den overnaturlige indflydelse hun er under. Min anke er at jeg synes at der går temmelig lang tid, før Alexis indser, hvordan hun opføre sig, for vi bliver vidner til nogle temmelig ubehagelige situationer undervejs. Men det er selvfølgelig også med til at gøre bogen endnu mere creepy, for der kommer lidt en Stepford Wives stemning over den tilsat en smule Mean Girls.

Jeg er stadig helt pjattet med Katie Alenders måde at bygge en atmosfære op på. Hun tilføjer den helt rette mængde detaljer, så ens nysgerrig bliver bevaret hele vejen igennem. Og så skriver hun bare som en drøm, og sådan at man ikke mærker Alexis forandringer lige med det samme, og når man endelig gør, tror man at det er til bedre. Vi følger Alexis' synsvinkel, så det meste af tiden ved vi kun det hun ved. Og det er rigtig godt, for det gør at man hele tiden sidder på enden af stolen, og gætter med om hvem eller hvad der står bag alt ondskaben og ikke mindst hvad der nu kommer til at ske. Spændingen bliver holdt rigtig fint hele vejen igennem. Og jeg må sige at slutningen gør min endnu mere hooked på at læse den sidste bog.

Jeg synes, på en måde at From Bad to Cursed var en tand mere creepy end Bad Girls Don't Die. I Bad Girls Don't Die bliver man hurtig opmærksom på at der er noget helt galt, mens jeg synes der går længere tid i From Bad to Cursed.
Men der er ingen tvivl om at begge bøger er virkelig fede, og jeg glæder mig til at læse As Dead As It Gets som er den sidste bog. Mine forventninger er mildt sagt høje.


4/5 stjerner

Titel: From Bad to Cursed
Forfatter: Katie Alender
Serie: Bad Girls Don't Die #2
Sprog: engelsk
Forlag: Hyperion Books for Children
Udgivet: 1. maj 2012 (denne udgave) / oprindelig udgivet 14. juni 2011
ISBN: 9781423137771
Sideantal: 464

Ingen kommentarer:

Send en kommentar