Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 20. november 2018

BogForum 2018 lørdag


[Reklame - presseadgang alle tre dage - holdninger og oplevelser er mine egne]

Så var det blevet lørdag og dermed min anden dag på BogForum. Det var også en dag, hvor jeg i teorien kunne have sovet længe, da jeg jo ikke skulle med et tog, men det var min krop/hjerne desværre ikke med på dels fordi jeg bare ville læse Skabt for dig færdig (jeg havde omkring 15-20 sider tilbage før mine øjnene sagde stop dagen før) og dels fordi jeg sov et nyt sted.
Jeg havde derfor rigtig god tid til at gøre mig klar til at BogForum slog dørene op kl. 10.


Jeg havde også god tid inden mit første punkt på programmet, som var Teri Terry. Jeg gik derfor hen til scenen tidligt, hvor jeg også nåede at høre Pia Tafdrup fortælle om digtsamlingen Synet af lys. Hun var virkelig interessant at høre på og jeg skal helt klart prøve kræfter med hendes digte på et tidspunkt.


Mit første planlagte punkt var Teri Terry, som skulle fortælle om sin seneste serie Mørkt stof, hvor den nyeste og sidste udkom op til messen. Jeg har tidligere hørt Teri Terry på BogForum, og hun er simpelthen så sød og har nogle virkelig interessante ting at sige. Hun har oprindelig en uddannelse som mikrobiolog, og hendes kærlighed til videnskab skinner virkelig igennem i hendes bøger.
Bagefter skulle hun signere og jeg stod nr. 2 i kø, og det har jeg alligevel ikke prøvet før. Jeg ender altid i midten eller deromkring. Hun signerede hele min Mørkt stof serie, og jeg er så glad for at have fået de sidste to bøger, så jeg kan læse videre i den spændende serie.


Fordi det gik så hurtigt med at få signeret af Teri Terry nåede jeg faktisk tilbage til den samme scene, så jeg kunne høre Simona Ahrnstedt fortælle om Alt eller intet. Det var ikke et punkt jeg havde planlagt, men det var faktisk rigtig interessant. Jeg har endnu ikke læst nogle af hendes bøger, men det kunne jeg da sagtnes finde på at gøre.


Heldigvis kunne jeg blive siddende på min plads, for mit næste programpunkt var Gayle Forman, der skulle tale om hendes nyeste roman Jeg er faret vild. Intervieweren var jeg ikke så vild, men Gayle var rigtig hyggelig.


Jeg nåede også lige at høre den sidste del af Line Lybecker, der fortalte om romanen På vej mod Sophie. Hun kom blandt andet omkring køn og seksualitet. Jeg har et par af hendes romaner stående, som jeg gerne vil have læst på et tidspunkt.


Så kom Teri Terry på banen igen, denne gang på en ny scene og med en ny interviewer, og selvfølgelig greb jeg chancen for at høre hende igen. Det var selvfølgelig den samme serie, de skulle snakke om, men det var ikke de samme spørgsmål, der blev stillet. Igen var det et rigtig godt og spændende interview.

Efter Teri Terry skulle jeg lige have en pause og noget at spise, så jeg kunne være parat til resten af dagen.


Gayle Forman skulle på scenen igen, så hende besluttede jeg mig for at høre en gang til. Det skadede bestemt ikke :) Jeg må se at få læst en af hendes bøger. Jeg opdagede den anden dag at jeg faktisk har hendes Hvis jeg bliver stående på reolen. Det er udfordringen ved at have mange bøger.


Louise O'Neill skulle også på scenen om lørdagen, og jeg måtte bare høre hende igen. Hun var virkelig fascinerende og jeg er så glad for at jeg har mødt hende (selvom jeg var lidt starstruck under mødet).


Efter Louise O'Neill indtog Karen M. McManus scenen. Hun skulle tale om En af os lyver, som jeg læste tidligere på året. Hun var også virkelig god, og fortalte både om hvordan hun blev forfatter og nogle af hendes projekter, som blandt andet er en ikke direkte efterfølger til En af os lyver. Den vil jeg meget gerne læse, når den udkommer.


Mit sidste planlagte punkt for lørdagen var Caroline Ørsum, der skulle fortælle om Wiki over Miss Elises elendige liv, som jeg også har læst i år. Det var meget interessant, og jeg er glad for, at jeg havde sat det på mit program. Jeg skal helt sikkert læse Carolines næste bog.


Efter alle de interessante foredrag havde jeg behov for at bevæge mig lidt rundt på messen, og her mødte jeg Leonora Christina Skov, som lige havde signeret en hel masse bøger, og jeg var simpelthen nødt til at gå hen og sige hej. Hun er så sød og det er virkelig en oplevelse, når hun indtager et lokale. Hvis du endnu ikke har oplevet hende live, kan jeg varmt anbefale det.

Om aftenen spiste jeg sammen med nogle andre bogbloggere. Det var første gang jeg var med og det var rigtig hyggeligt, men hold nu op, hvor var der mange mennesker der havde fået samme ide.
Jeg vil lige slutte lørdagen af med at vise et par stemnings/bogbilleder, for selvom jeg var til mange foredrag om lørdagen, nåede jeg alligevel at gå lidt rundt og studere de mange stande.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar