Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 4. juni 2019

Skamløs - rebelske kvinder der ændrede verden af Pénélope Bagieu

"»Skammer De Dem ikke, unge dame?« Amerikansk politi til Annette Kellerman i 1907, da hun blev arresteret for at vise sig på en offentlig strand ‘kun’ iført badedragt. 

Skamløs fortæller 15 kvinders livshistorier. Fra dem vi alle kender, til dem vi alle burde kende. Forskellige kvinder fra forskellige tidsaldre med vidt forskellige liv, men med én ting til fælles: deres rebelske ånd. Skamløst hævede de deres stemmer mod samfundets normer, overvældende modgang og overmagt. Og ændrede verdenshistorien. 
Med unik humor og brillante tegninger profilerer den franske tegneserieskaber Pénélope Bagieu 15 af historiens mest rebelske kvinder. Fra Christine Jorgensen til Tove Jansson. Fra Joséphine Baker til Agnodike. Deres historier vil med garanti inspirere nye generationer af skamløse kvinder."


Skamløs - rebelske kvinder der ændrede verden er en tegneserie, der har været svært at undgå. Jeg har set den mange gange på Instagram og så havde jeg også en god kollega, der anbefalede den til mig. Og jeg er så glad for, at jeg har fået den læst, for den er virkelig god.

I Skamløs møder vi 15 meget forskellige kvinder, der alle på den ene eller anden måde har påvirket deres samfund og verdenshistorien. Nogle af kvinderne kendte jeg i forvejen såsom Tove Jansson og Joséphine Barker, men de fleste var faktisk helt nye bekendtskaber, og det var jeg rigtig glad for. Derved kommer der mere opmærksomhed på de mere ukendte kvinder, hvilket de helt klart fortjener, og jeg er samtidig blevet klogere på nogle helt fantastiske kvinders livshistorie.

Pénélope Bagieu tegner og fortæller på en helt unik måde, som jeg var meget fascineret af. Hvert portræt er skarpt fortalt og tegningerne veksler mellem en sort/hvid streg og farvelægning af nogle af panelerne. Hvert portræt afsluttes med en dobbeltside farvelagt illustration. Det er en virkelig gennemført, flot og lækker udgivelse, som jeg helt sikkert skal have købt til mig selv på et tidspunkt.

Skamløs - rebelske kvinder der ændrede verden er helt fantastisk læsning. Jeg blev helt opslugt af de 15 kvinders livshistorie, som var virkelig inspirerende. Jeg vil anbefale den til alle, der elsker at læse om enestående kvinder. Skamløs er første bind af to, så jeg glæder mig virkelig meget til at læse videre, når andet bind forhåbentlig snart bliver oversat.


4,5/5 stjerner

Titel: Skamløs - rebelske kvinder der ændrede verden // Originaltitel: Culottées 1 - Des femmes qui ne font que ce qu'elles veulent
Forfatter: Pénélope Bagieu
Serie: Skamløs - rebelske kvinder der ændrede verden #1
Orginalsprog: fransk / læst på dansk
Forlag: Cobolt
Udgivet: 13. november 2018
ISBN: 9788770857420
Sideantal: 144

Ingen kommentarer:

Send en kommentar