Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 15. juni 2018

Godnathistorier for rebelske piger af Elena Favilli og Francesca Cavallo

"100 fortællinger om 100 exeptionelle kvinder fra hele verden, der har drømt stort og har bidraget til at gøre verden til et bedre sted."


Jeg vil starte med at sige at denne bog har et virkelig godt koncept og at den fortjener at blive læst alene på den baggrund. Der er brug for endnu flere bøger om exceptionelle kvinder for både børn og voksne.

Bogen består af 100 små eventyr om kvinder, der har udøvet store bedrifter. Der er historier om kvinder der har sat deres præg på verdenshistorien, litteraturhistorien, sportsverden og alt der imellem. Der var for mig både kendte og ukendte kvinder med fra hele verden. Det er korte uddrag fra disse kvinders liv, der fortælles, så forfatterne har selvfølgelig været nødt til at være omhyggelige med, hvad de vælger at fortælle fra disse kvinders liv.
De fleste gange synes jeg at de har ramt plet og fortalte nogle rigtig gode historier fra disse kvinders liv, men der er også et par gange, hvor jeg undrede mig over at forfatterne havde valgt at inddrage visse oplysninger. Det skete eksempelvis ved eventyret om Zaha Hadid, der var arkitekt, hvor jeg undrede mig over de oplysninger forfatterne havde valgt at inddrage. Hvorfor fortælle om en episode, hvor Hadid skal rejse med fly, som oplever en kort forsinkelse (hvad der sker), hvor Hadid straks forlanger at blive overflyttet til et andet fly og får sin vilje selvom det giver en gene for personalet og de andre passagerer. Jeg synes det sender lidt uheldigt et billede om at man har ret til specialbehandling bare fordi man er kendt. og hvis man ikke får det man selv synes man har krav på, har man lov til at skabe sig indtil man får det. Efter min mening skulle forfatterne havde valgt at fokuser på hendes karriere i stedet for.
Sproget til tider var lidt kluntet at læse og nogle af ordene var måske mere henvendt til voksne end børn, men det kan være at noget er gået tabt i oversættelsen. Ellers synes jeg at eventyrformen virkede ganske godt som rammefortælling.

Det var jeg var mest vild med i denne bog, var alle de virkelig smukke og forskellige tegnede portrætter af kvinderne. De var så fantastiske, at jeg kunne kigge på dem i timevis. Og jeg håber at man en dag kan købe postkort eller lignede med disse portrætter, så jeg kan hænge dem op på min væg og blive inspireret af dem.
For Godnathistorier for rebelske piger er en bog skabt til at inspirere én til at forfølge ens egne drømme. Og det gør den. Den vækkede min lyst til at lære mere om flere af kvinderne, både dem jeg kendte i forvejen, men også nogle af de ukendte. Så på det område ramte bogen mig ganske godt.
Jeg synes dog at der manglede exceptionelle kvinder som Beyonce, J. K. Rowling og Moder Teresa, men jeg kan da håber på at de er med i den næste bog.

Man kan ikke komme udenom at Godnathistorier for rebelske piger er en virkelig flot bog om exceptionelle kvinder, der fortjener at bliver læst af alle.


3/5 stjerner

Titel: Godnathistorier for rebelske piger - 100 fortællinger om exceptionelle kvinder / Originaltitlel: Good Night Stories for Rebel Girls: 100 Tales of Extraordinary Women
Forfatter: Elena Favilli & Francesca Cavallo
Serie: Good Night Stories for Rebel Girls #1
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: People's Press
Udgivet: 12. oktober 2017 (denne udgave) / oprindelig udgivet 1. december 2016
ISBN: 9788771808407
Sideantal: 212

Ingen kommentarer:

Send en kommentar