Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 21. juni 2018

Red Rising af Pierce Brown

"Darrow is a Red, a member of the lowest caste in the color-coded society of the future. Like his fellow Reds, he works all day, believing that he and his people are making the surface of Mars livable for future generations.
Yet he spends his life willingly, knowing that his blood and sweat will one day result in a better world for his children.
But Darrow and his kind have been betrayed. Soon he discovers that humanity already reached the surface generations ago. Vast cities and sprawling parks spread across the planet. Darrow—and Reds like him—are nothing more than slaves to a decadent ruling class.
Inspired by a longing for justice, and driven by the memory of lost love, Darrow sacrifices everything to infiltrate the legendary Institute, a proving ground for the dominant Gold caste, where the next generation of humanity's overlords struggle for power. He will be forced to compete for his life and the very future of civilization against the best and most brutal of Society's ruling class. There, he will stop at nothing to bring down his enemies... even if it means he has to become one of them to do so."


Darrow er en Rød, og bor under Mars' overflade sammen med sin familie. De Røde arbejder i miner for at gøre Mars' overfalde beboelig for andre mennesker. Og de har ikke de bedste liv, men de klarer sig. Indtil den dag Darrow finder ud af alt hvad han troede på var løgn. Mars' overflade har været beboelig for generationer og de Røde er blot de magtfulde Gyldnes slaver. Darrow bliver viklet ind i en gruppe oprørers planer om at vælte styret, og snart bliver Darrow forvandlet til en Gylden, for derefter at infliterer Institutet, hvor ungdommens Gyldne bliver trænet. Men alt går ikke helt som forventet.
""I live for the dream that my children will be born free," she says. "That they will be what they like. That they will own the land their father gave them."
"I live for you," I say sadly.
Eo kisses my cheek. "Then you must live for more."
Første gang jeg læste Red Rising tog det mig en del sider at komme ind og blive opslugt af historien. Anden gang kom jeg hurtigere ind i historien, men jeg synes stadig at det tager et par kapitler før jeg virkelig bliver fanget af historien. Jeg ved ikke om det er fordi jeg skal vende mig til skrivestilen, som er nærmest blottet for detaljer. Vi er trods alt på Mars, som er et meget anderledes miljø end Jorden, og jeg ville bare gerne have nogle flere beskrivelser, så jeg havde bedre mulighed for at leve mig ind i omgivelserne og historien. Men det bliver som sagt bedre hen af vejen og historien bliver meget spændende, især når Darrow skal overleve i arrenaen. Det er der at historien først bliver rigtig grum og barsk.
Foruden at have en interessant setting er Red Rising også virkelig spændende. Den er lidt sløv i starten, som jeg nævnte tidligere, men det ændrer sig heldigvis hurtigt, og så er man fanget af dette fantastiske dystopi/science fiction eventyr. Så mangler du en spændende bog til sommerferien, vil Red Rising være et godt bud.

Darrow er en rigtig spændende karakter at følge. Han er bestemt ikke perfekt, og han begår fejl, nogle af dem endda temmelig alvorlige. Men han er en sympatisk karakter, især da han finder venner blandt de Gyldne og derved finder ud af at ikke alle Gyldne er onde, men at de faktisk kan være meget menneskelige. Og så er jeg også virkelig vild med flere af de andre karakterer, som Sevro og Mustang. Jeg glæder mig til at lære dem alle endnu bedre at kende.

Jeg er virkelig spændt på, hvad der kommer til at ske i de næste bind. Jeg tror ikke at det ender godt for alle.


4/5 stjerner

Titel: Red Rising
Forfatter: Pierce Brown
Serie: Red Rising Saga #1
Sprog: engelsk
Forlag: Del Rey (Random House)
Udgivet: 28. januar 2014
ISBN: 9780345539786
Sideantal: 382

2 kommentarer:

  1. En rigtig god serie - Darrow er en virkelig god og interessant hovedperson.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg glæder mig også rigtig meget til at læse videre, men er samtidig lidt bange for, hvad der kommer til at ske med Darrow og alle de andre...

      Slet