Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 5. marts 2016

5 bøger der venter utålmodigt på mit natbord #1


Der er mange bøger jeg gerne vil læse. Jeg har hylde efter hylde af ulæste bøger. Størstedelen af de bøger jeg har i min lejlighed på nuværende tidspunkt er nemlig ulæste. Og det er helt bevidst valg fra min side. For hvis jeg omgiver mig med mine skønne ulæste bøger, beundre og rører ved dem, får jeg lige pludselig lyst til at læse én af dem, som jeg så tager ned, slår op på første side og begynder at læse.

Der er mange bøger jeg gerne vil læse. Men nogle gange kan jeg ikke se bogen for bare bøger. Og jeg vælger på må og få, hvad jeg vil læse. Og det er for det meste fint. Men jeg føler bare nogle gange at der er nogle bøger der forsvinder i mængden. Og det er ikke fordi jeg ikke gerne vil læse dem, for det vil jeg, men jeg skubber dem til side af forskellige grunde:

"Jeg er ikke lige i humør til denne bog",
"Jeg har en biblioteksbog der skal afleveres lige om lidt, den skal jeg have læst først",
"Bogen er på 500+ sider, jeg læser den, når jeg har bedre tid."

Jeg kunne blive ved. Undskyldningerne er mange. Men nu skal den onde cirkel brydes. Derfor har tænkt længe og følt efter samt begrænset mig til de 5 bøger der pt. står øverst på min tbr liste. Bøgerne er meget forskellige genremæssigt, men et sammentræk er dog at de alle er forholdvise lange bøger.


Den første bog  jeg gerne vil læse er Brandon Sandersons Warbreaker. Jeg købte bogen d. 21/2-2015, så den har stået på min hylde i lidt over et år. Jeg har hørt meget godt om Sanderson, og jeg vil meget gerne læse Warbreaker, både fordi den er en enkeltstående fantasyroman (som kan være svært at finde), og fordi den skulle have et virkelig fedt magisystem. Den udgave af Warbreaker jeg har er på 656 sider, så det er en pæn størrelse.

American Gods af Neil Gaiman, er den på her på listen, som jeg har ejet i længst tid. Jeg købte den i Aalborg d. 23/2-2010, så den har stået og blomstret på min hylde i 6 år, så nu må den snart være moden til at læse :) Jeg har læst nogle af Gaimans bøger og moret mig hver gang, så det er såmænd bare at komme i gang med den. Min udgave er på 640 sider.


The circle af Dave Eggers er den bog jeg har haft i kortest tid. Jeg fik den nemlig i julegave sidste år. Den er en bog jeg har hørt meget godt om, og som jeg også har fået anbefalet kraftigt, men jeg har også hørt noget lidt mere negativt om den (jeg forsøger ellers at undgå at læse anmeldelser på bøger jeg gerne vil læse). Jeg tror at The circle er en bog, hvor det er vigtig for min læseoplevelse at læse den på det rigtige tidspunkt, for at jeg vil kunne få det optimale ud af den. The circle er på 461 sider, og dermed den korteste bog på denne liste.


NOS4A2 er skrevet af Joe Hill (Stephen Kings søn). Jeg har tidligere læst Dødens jagt af Hill samt nogle bind i hans tegneserie Locke & Key. Jeg ved intet om NOS4A2, andet end at jeg mener det er en horror roman, men jeg er ikke sikker. Jeg ved bare at jeg gerne vil læse den, men jeg tror dens størrelse skræmmer mig lidt, selvom den slet ikke er i nærheden af nogle af Kings murstensromaner som It and The Stand. NOS4A2 er på 692 sider, og jeg købte den d. 20/6-2015.


Den sidste bog på min tbr liste er Bitter Greens af Kate Forsyth. Hvad jeg ved om bogen er at det er en fortælling af eventyret om Rapunzel. Og jeg elsker eventyr, og har læst en del, men har slet ikke fået nok. Jeg kan godt lide forsiden, og jeg glæder mig til at læse den, men igen tror jeg det handler for mig om at finde det helt rigtige tidspunkt. Jeg besluttede mig for at læse Bitter Greens efter at have læst en rigtig god anmeldelse af den, og købte derfor bogen d. 2/9-2014. Min udgave er på 495 sider.

Det var de 5 bøger jeg gerne vil læse snarest muligt, og som jeg glæder mig til læse. Samtidig vil jeg forsøge at gøre kål på min "gode" undskyldninger for at udsætte læsningen af visse bøger, for jeg vil jo gerne læse dem, men jeg må forsøge at styrke min vilje på dette område, så jeg ikke bare bliver ved med at udsætte dem gang på gang.

2 kommentarer:

 1. Warbreaker er en god bog. Og så ender den faktisk nok med at blive lidt en serie. Der er i hvert fald planlagt en bog mere. Hvornår den kommer og om den hænger direkte sammen med Warbreaker ved jeg ikke. Derudover er Warbreaker også en del af hele Brandon Sanderson Cosmere univers. Mange af hans bøger foregår på forskellige planeter i samme univers og der skulle være en eller anden form for sammenhæng - jeg har dog endnu ikke selv læst nok til at have fundet den.

  Held og lykke med læsningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for oplysningen. Det vidste jeg ikke lige, men så er da endnu en god grund til at få læst mine Sandersons bøger :)

   Slet